"Левски" продължава без победа през 2019 година (СНИМКИ)

"Левски" остава без победа през 2019 година. След като "сините" не успяха да запишат успех по време на зимната подготовка, отборът на Георги Дерменджиев продължи тази тенденция и в първия официален мач от пролетния дял. Пред над 8000 зрители на стадион "Георги Аспарухов" столичният тим стигна само до 1:1 с "Локомотив" (Пд) в двубой от 21-ия кръг. Анте Аралица откри за гостите в края на първата част, а Давиде Мариани изравни след почивката. Повторен дебют за 26-кратните шампиони записаха Николай Михайлов и Валери Божинов. От новите попълнения пълни 90 минути записа и Мартин Райнов, а Живко Миланов остана извън групата заради контузия. Така "Левски" не успя да се възползва от грешната стъпка, която направиха "Лудогорец" и ЦСКА по-рано. "Сините" все пак съкратиха с една точка разликата с "червените" и вече са на 3 от тях.

Наставникът на домакините Георги Дерменджиев заложи на състава от последната проверка на „сините“, тази с „Чукарички“ (1:1). Под рамката застана Николай Михайлов, а отбраната бе изградена от Иван Горанов, Милош Цветкович, Нуно Рейш и Давид Яблонски. В средата на терена пък си партнираха Мартин Райнов и Хали Тиам, а пред тях бе застанал Давиде Мариани. Атаката водеше Валери Божинов, подпомаган по криалата от Паулиньо и Жерсон Кабрал.

Двубоят започна равностойно, а в първите минути голови ситуации липсваха за сметка на по-твърди единоборства.

Жълт картон получи Яблонски още в 8-ата минута, а преди това и Тиам можеше да бъде предупреден официално за грубо влизане в краката на Анте Аралица.

Стражът на гостите Мартин Луков пръв трябваше да се намесва, след като мощен удар на Мариани попадна в обсега му.

В 17-ата минута трибуните на стадион „Георги Аспарухов“ изригнаха, но голът на Валери Божинов бе отменен заради засада. Последваха равностойни минути, в които и двата тима изпитваха трудности в офанзивен план. След половин час игра Паулиньо разтресе гредата зад Луков, а пет минути по-късно Божинов излезе на стрелкова позиция, но ударът му мина покрай целта.

Така се стигна до 44-ата минута, когато малко изненадващо „Локомотив“ поведе в резултата. Отлична контраатака започна от Момчил Цветанов, който продължи към Аралица и таранът на гостите прокара топката покрай плонжа на Михайлов.

Втората част започна сравинелно вяло, без опасни ситуации пред двете врати.

В 62-ата минута Дерменджиев прибегна до първа смяна в опит да промени случващото се на терена. В игра се появи голмайсторът на тима Станислав Костев, заел мястото на Божинов.

Така се стигна до 71-ата минута, когато в момент, в който не се виждаше как „сините“ ще изравнат резултата, това все пак се случи. След карамбол в наказателното поле на „черно-белите“, топката попадна на крака на Мариани, който само я насочи към мрежата – 1:1. Малко след това последва втора смяна за домакините – Богдан Вашчук зае мястото на Паулиньо.

Едва в 88-ата минута Бруно Акрапович прибегна до промяна в стартовите 11, когато в игра се появи Бирсент Карагерен. До края обаче нищо по-интересно не се случи и двата тима се задоволиха с точката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ