"Левски" се застрахова от скъп провал

Ръководството на "Левски" се застрахова от скъп провал с привличането на Дени Алар. Нападателят бе привлечен под наем за една година с опция за закупуване. Според авторитетното австрийско издание „Laola“, „сините“ са настоявали сделката да бъде оформена като наем, за да са силната страна при преговорите след края на сезона. На "Герена" били притеснени от факта, че през последната година Алар бил ползван предимно като резерва. Той записа 20 мача с 5 гола, но наставникът Дитмар Кюбауер го ползваше в краен случай. И за да се застраховат от скъп провал, столичани са настояли той да е под наем за 12 месеца, за да се прецени дали ще си върне формата.

Първоначалните намерения на австрийците бяха да бъде продаден директно срещу 300 хил. евро. Но в крайна сметка са се навили на поставените от „Левски“ условия, защото Кюбауер категорично не смята да разчита на Алар и иска на всяка цена да го махне.

„Петър Хубчев ме убеди, че „Левски“ е най-доброто място за мен“, каза играчът.

Неговите интереси се защитават от една от най-големите мениджърски агенции в Централна Европа. Импресариото, който движеше трансфера му, Франк Шрайер гарантира, че 29-годишният таран е готов да разкрие пълния си потенциал. Алар има 100 гола в австрийската Бундеслига.

Коментари

Задължително поле