„Левски“ спира да взима ментета

 

Ръководството на „Левски“ ще прекрати порочната практика да се взимат чужденци без игрова практика. Това признание направи новият спортен директор на клуба Даниел Боримиров, с което показа, че клубът си е взел урок от грешките през последните години.

"Искам играч, който е готов да играе, а не тепърва да прави подготовка – обясни героят от САЩ 94 пред „Спортал“.- Занапред ще се взимат само футболисти, които са играли в последните няколко месеца. Не само да е тренирал, но и играл, тъй като един футболист, когато не играе, губи игрови ритъм и на нас ще ни трябва доста време, за да го вкараме в такъв ритъм. Това означава, че общо взето сезонът е заминал. Ще работим в тази посока. Вече ще наблюдаваме по-дълго време набелязаните футболисти с цел да не сгрешим".

По подобен начин „сините“ удариха на камък с редица трансфери, а най-пресният пример е с Хеан Деса. Перуанецът избяга от „Герена“ през зимата, въпреки че взимаше колосалната за клуба заплата от 18 000 евро, а с играта си остави противоречиви впечатления.

Иначе „сините“ планират да постоят зала и нов изкуствен терен на базата в „Подуене“ като част от подобряването на инфраструктурата на клуба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ