„Левски“ с троен удар от Обертан

„Левски“ осъществи троен удар с продажбата на само един футболист. Звездата на тима Габриел Обертан пое към Турция, за да помогне на „Ерзурумспор“ в битката за спасение в местната Суперлига. „Сините“ ще приберат 350 000 евро по сделката, която е станала с помощта на Николай Жейнов. Въпросният мениджър бе в основата на трансфера на офанзивния футболист на „Герена“ през 2017 година, а сега съдейства и по преминаването му в югоизточната ни съседка. С част от парите от Обертан в „Левски“ явно ще покрият поне част от дълга си към Жейнов, завел преди месец дело за несъстоятелност на клуба в софийски градски съд. По този начин новото ръководството на „сините“ се надяват да избягат от конфузията, ако агента оттегли си иска.

Освен свежите приходи и изчистения дълг, на „Герена“ ще успокоят и съблекалнята. Не е тайна, че заплатата на Обертан по новия му договор със „сините“, подписан през есента, възлиза на 45 000 евро на месец. Солидно завишените параметри по контракта разбуни духовете сред съотборниците му. Заради чувствителната разлика между заплатата на офанзивния халф и останалите в тима, трима основни играчи отказаха да преподпишат, настоявайки за по-високи заплати от предложените. До момента Давид Яблонски, Жерсон Кабрал и Милош Цветкович все още не са приели офертата на „сините“.

Обертан вече се сбогува със своите съотборници. Това стана в часовете преди контролата с „Висла“ в Кипър. В новия си отбор опитният футболист ще прибира по 600 000 евро на година. 29-годишният футболист записа 59 срещи във всички турнири за „сините“, реализирайки 5 попадения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ