„Левски“ хареса нападател в Кипър

„Левски“ може да се подсили с още един офанзивен футболист преди старта на втория дял от Първа професионална лига. „Сините“ проучват възможността да привлекат Емилио Селая от „Етникос“ (Ахна). Аржентинецът е основен играч на кипърския тим, като през настоящия сезон има 9 попадения в елита от 18 мача.

29-годишният нападател, който може да играе и от втора позиция, е шампион на Аржентина с тима на „Арсенал“ през 2012 г. Тежка контузия обаче стопира развитието му и така той попада на Острова на Афродита.

Основният коз на „Левски“ ще бъде изтичащият през лятото договор на южноамериканеца. По този начин той ще може да акостира на „Герена“ срещу символична трансферна сума.

Интерес към него обаче проявява и румънският „Университатя“ (Крайова), където отскоро играе и бившият бранител на 26-кратните шампиони Радослав Димитров.

В момента „Левски“ е на лагер именно в Кипър и се очаква „синя“ делегация да изгледа на живо двубоя на „Етникос“ с АПОЕЛ от вътрешния шампионат през уикенда. До момента Елин Топузаков успя да подсили тима с бранителя Давид Яблонски, нападателя Амаду Сукуна и крилото Антон Огнянов. Самият специалист призна, че се водят преговори за привличането на един или двама нови футболисти.

Дори и “сините“ да подпишат с друг играч, той едва ли ще може да бъде ползван от Топузаков за предстоящата контрола с „Уйпещ“ (Унгария), която е в неделя. За нея отпада и последният привлечен играч - Антон Огнянов, който има да наваксва с подготовката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ