Легендата Чусовитина идва във Варна

Оксана Чусовитина е наричана Бабата на спортната гимнастика, но това не й пречи и на 45 години да печели медали.

Славната Оскана Чусовитина идва за световната купа по спортна гимнастика във Варна (27-30 май). Тя е смятана за феномен в този спорт, след като продължава да се състезава и на 45 години. Сега Оксана ще защитава цветовете на родината си Узбекистан, но е играла за бившия СССР и Германия. В богатата си кариера Чусовитина има два олимпийски медала – злато и сребро, както още 11 отличия от световни първенства и 12 от европейски и азиатски шампионати. А през лятото има намерение на участва на осмата си олимпиада в Токио.

В надпреварата ще се включи и Епке Зондерланд, наричан Летящия нидерландец, който е олимпийски и световен шампион. Той не спира да покорява върхове и на 35 години.

За турнира са заявени 150 състезатели от близо 30 държави. Сред тях са още олимпийските и световни медалисти Филип Уде (Хърватия), Марин Бойе (Франция), Александър Шатилов (Израел).

България ще бъде с Дейвид Хъдълстоун, който е с квота за олимпиадата, Йордан Александров, Димитър Димитров и Теодор Трифонов, както и с 4 представителки при жените. В последния момент травма получи Исус Маринов.

Състезанието ще бъде без публика заради противоепидемичните мерки от COVID-19.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт