Ледена пързалка и рибена чорба в Бургас

Прясна риба и романтика по капаните край морето. Това е тазгодишния хит на Бургаската Коледа. Морските ресторантчета, кацнали на плажа, ще работят с пълна пара по празниците. Собствениците им са ги запасили с достатъчно количество прясна риба- зарган, попчета, сафрид и паламуд, научи "Труд".

Рибата е българска и гръцка, той като този сезон с паламуда комшиите са имали повече слука. Предлагат и вкусна рибена чорба. В последно време нашенските рибари са наловили и продали доста зарган и карагьоз, издадоха от кухните на капаните- привличащите като магнит местни и гости заради морските дарове и локацията- всяка порция върви с красива гледка към морски пейзаж.

В най-луксозният и красив хотел на града "Приморец", навръх Нова година ще пеят Мария Илиева и Любо Киров.

153 лева е Новогодишният куверт в интерхотел "България" /четири звезди/. Там нощувката е 85 лева за двама души в двойна стая, със закуска. Макар и да нямат Коледни и Новогодишни пакети, малките хотели могат да се комбинират с романтичните морски ресторанти по плажа. 65 лева със закуска е двойната стая в такъв кокетен хотел до морето.

Грейнал в светлини с Коледна украса, градът предлага и отлични забавления на ледената пързалка, която е до елхата, на площад "Тройката" и на нея едновременно могат да се пързалят 200 души.

В навечерието на Рождество Христово, ще бъде открита изложба на тема: "По стъпките на Христа". Авторите д-р Любомир Калудов и Бина Калс ще представят свои фотографии, направени по време на тяхно поклонническо пътуване из Светите земи. На 23 декември започват празничните концерти. В този ден, в операта може да се греда музикално артистичния спектакъл "Вълшебства по Коледа", с участието на куп звезди: Астор, Ангел Заберски, Стунджи, Борис Таслев, Михаил Йосифов, Владимир Кърпаров, Арнау Гарофе, Велислав Стоянов. На 25 декември, пред общината, в 14:30 ч. започва празничен Коледен концерт с участието на ансамбъл "Странджа".

На 31 декември, 22:30 ч., на площад "Тройката" започва празничен Новогодишен концерт с участието на: Група "Celebration", Сантра, странджанската народна певица Жечка Сланинкова и оркестър "Странджа". Водещ и участващ в концерта певец ще е Dee.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони