БСП публикува стенограмите от председателските съвети за чумата

Непълнолетен ограби двама души за месец

Румен Порожанов: Днес се изплащат обезщетенията в Крайново и Странджа, в понеделник – в Шарково

Посланикът на Русия във Вашингтон: Русия е отворена за посещение на Владимир Путин в Белия Дом

Депутатът от БСП Явор Божанков: Временната заетост се заплаща от държавата по 3.50 лв. на ден. Как се оцелява с толкова?

Възстановиха потрошената мемориалната плоча на Венета Ботева в Търново

97 000 недекларирани евро откриха в дамската чанта на холандка, пътуваща към Турция

Задигнаха 17 700 евро от влака София – Лом

Стопани в Болярово не пускат ветеринари за втора проба за чумата

Организират Медена седянка в Елена

Премиерът Борисов обсъди партньорството с Китай с шефа на Европейската банка за възстановяване и развитие ЕБВР ще продължи да финансира стратегически инфраструктурни проекти на Западните Балкани

Три повредени мумии откриха в черния александрийски саркофаг (СНИМКИ)

НС избра д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК Той обеща 2019-а да бъде първата година, която здравната каса ще завърши без дефицит

2000 деца влизат през септември в нови класни стаи в Монтана

Шеф на участъка в Сухиндол уволнен, полицаи от Стражица върнати на работа

Леден ураган затвори пристанищата в Лом и Оряхово, превърна улици в пързалки

Илюстрация: Pixabay/Архив

Бурен и ледено студен вятър се изви в Северозападна България в сряда вечерта и скова улици и къщи. На места в региона падна леден дъжд, трещяха гръмотевици и падаха светкавици. Заради силния вятър пристанищата в Оряхово и Лом бяха затворени,а корабите по Дунав – предупредени за щормова опасност.

Според метеоролозите в Монтана вятърът е фучал със скорост 100 -110 км в час. Няма обаче данни за повалени дървета, скъсани далекопроводи и щети по сгради. Към 2часа в четвъртък през нощта е било затворено пристанище Оряхово, а в 8 часа сутринта в четвъртък и пристанище Лом. „Вятърът край порта е със скорост 18-20 метра в секунда. Пристанищните кранове имат вградени изключватели, които ги блокират при силен вятър!”, поясниха експерти. Капитаните на кораби по голямата река са предупредени за силния вятър и могат при необходимост на останат на стоянка. Няма обаче сигнали за бедстващи кораби, казаха от Агенция „Морска администрация” в Лом.

Студените повеи и минусовите температури вечерта в сряда сковаха улици и площади, а падналия през нощта леден дъжд превърна настилките в ледени пързалки. Сутринта в четвъртък придвижването на хора и автомобили бе затруднено, но започналото повишаване на температурите бързо стопи част от ледовете. „В четвъртък очакваме положителни и минимални и максимални температури, стихване на вятъра и затопляне на времето!”, заявиха от Хидрометеорологичната обсерватория в Монтана.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.