Пак намериха невзривени боеприпаси Петолъчката

Общинският съветник от БСП Огнян Стоянов в Горна Оряховица: Общината се готви да плати 80 000 лева за втори анализ на въздуха

Пореден магистрат от СГС печели дело срещу дисциплинарно наказание, поискано от Лозан Панов

Разследват майка, държала дъщерите си под ключ в Свищов Съсед разкрил на полицията къщата на ужасите

Протести в Сливен срещу закриването на две училища

Вучич отива в Косово заради убийството на Оливер Иванович

ИАГ: 148 акта написаха горските инспектори за седмица

Закопчаха в съдебната зала подсъдим и го отведоха в затвора Извършителят бил много жесток - изгорил жив гларус и набучил главата му на ограда

БЛС: Съдът обяви за нищожни лимитите на болниците за 2015 година

Започна подготовката за изложбата на цветята

Каракачанов: Премиерът и парламентът ще подкрепят въвеждането на доброволна служба

Ученици умуваха мото срещу СПИН

Осъдиха шуменец, пребил йеховист

Калоян Паргов: По Стратегията от 2011-а СО похарчи 630 милиона, а въздухът сега е 5 пъти по-мръсен

Общинският съвет Варна свиква сесия за Морската градина Местният парламент ще обсъжда предложението за референдум

Лед скова реките у нас

Заради ниските температури реките у нас започнаха да замръзват, като вчера Дунав бе скован от над 50% ледоход, съобщиха за „Труд“ от Агенцията за проучване и поддържане на реката. Край Силистра ледоходът бе дори 60 на сто, а край Лом и Видин -70%-80%

 

Заради леда кризисният щаб в Русе реши корабите да се приберат в зимовници или естествени укрития.

Акваторията на пристанище Русе-изток  има капацитет да поеме до 14 плавателни съда. При нужда ще се използва и външната стена на Русе-запад. Заседнали плавателни съдове вчера нямаше. Бе подготвен кораб, който да разбива леда при необходимост.

 

Обстановката допълнително се усложнява от ниското ниво на реката, което при Русе е едва 34 см. Експерти са изненадани как само за два дни се е случило заледяване, което обикновено се образува за седмица. От Националния институт по метеорология и хидрология към БАН прогнозираха пред „Труд“, че реката ще остане заледена през тази седмица, но няма да се стигне до 100% замръзване.

 

Граждани публикуваха снимки и на заледявания на реките Искър и Марица. Според очевидец Струма е замръзнала край Сандански.

 

Повечето реки в страната имат някаква степен на заледяване и са със средни и ниски води, съобщиха още от НИМХ към БАН. По тяхна информация вчера към 8 сутринта напълно замръзнали са били  р. Черни Вит при с. Черни Вит, р. Луда Камчия при с. Бероново и р. Тополница при с. Поибрене.

 

Част от залива под нос Чиракман в Каварна също замръзна вчера, но от НИМХ успокоиха, че в следващите два дни не се очаква черноморският бряг да замръзне.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.