Най-опасният шофьор: Млад софиянец с диплома за висше и мощна кола

Осъдиха трима за опит за убийство по хулигански подбуди

Весела Лечева: Няма да се примирим с липсата на сигурност и с ниските доходи

Кукоч дебне ЦСКА в Лига Европа

Нинова: Правителството да внесе промени в Закона за социалната помощ и парламентът да не почива, докато законът не бъде приет

Община Шумен дава употребявани плочки за “направи си сам тротоар” Извадени са от райони, където се прави цялостно обновяване

Жена загина при катастрофа на входа на село Миладиново

Кандидатстването в гимназиите ще става и онлайн МОН отваря електронната система на 20 юни

Разходките, книгите, сексът и виното карат хората да се чувстват млади

Принц Хари Английски

Иван Иванов: От юли топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от предвиденото

Откриват модернизирания транзитен газопровод за Турция

Теньо, убиецът на Ивета: Малко ще е да кажа, че съжалявам

4 г. затвор за мъж, гаврил се с момче Светлин дължи и 7000 лв. обезщетение за хомогаврите

Влезе в сила забраната млекопреработвателите да преработват растителни мазнини Държавата затяга контрола над имитиращите продукти

Лекарите в болницата в Омуртаг заплашват с колективна оставка В писмо и до главния прокурор твърдят, че болницата се води към фалит

Снимка: Архив

24 лекари от болница в Омуртаг предупреждават, че ще напуснат лечебното заведение, ако ръководството му не бъде отстранено. Заканата е описана в предупредително писмо, адресирано до главния прокурор Сотир Цацаров, депутати, областния управител Митко Стайков и кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов.

Лекарите пишат, че са обезпокоени от тежкото финансово състояние на болницата, която била изправена пред фалит и невъзможност за обслужване на гражданите. Водела се лоша кадрова политика, не се осигурявали нужните условия и медикаменти за качествен лечебен процес. Липсвал контакт между директора и тях. Те имат съмнение, че сегашният им шеф е назначен незаконно без да има необходимия трудов стаж. Посочват, че са силно обезпокоени, че до края на годината жителите на три общини могат да останат без медицинско обслужване.

Шефът на дружеството на лекарите в болницата д-р Николай Илиев уточни за „Труд” все още не са си получили заплатите за май, които трябвало да се изплатят до края на месеца. Преди да стигне до уведомителното писмо педиатрите били подали вкупом молби за напускане, но се отказали, за да се сключи договор с касата.

Болницата в Омуртаг е общинска и ръководството се назначава от местния парламент. Председателят му Метин Исмаил потвърди, че при отчета на болницата е станало ясно, че финансовите резултати за миналата година не са добри и поради нарастване на фонд работна заплата. „Това, което чуваме е, че всички болници, особено общинските, като нашата, са зле поради недостатъчно приходи от дейността. Може да има и субективни фактори, но не съм компетентен да ги коментирам”, заяви той.

Временно изпълняващия длъжността директор Зюлбие Мустафова отхвърли обвиненията, че водела болницата към фалит. Заяви, че всяка година лечебното заведение приключвало с около 200 000 лв. загуба. Отхвърли и обвиненията, че нямала стаж. „От близо година съм тук и хората още не познават. Завършила съм в Германия и там работих във фирма за набиране на медицински персонал. Имам образование и стаж, според изискванията за поста. Нямам обаче обяснение защо се случва това и откъде е това напрежение”, каза тя. При разговори с колеги лекари установила, че не малко подписи в писмото не били техни.

В началото на следващата седмица двете страни по конфликта в болницата били поканени в областната управа в Търговище.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.