Лекари вадят на два пъти от клинична смърт дете, блъснато от кола

Лекарите от областната болница в Сливен се борят за спасението на 11-годишно момче, блъснато от автомобил на 14 август. Детето е пострадало много тежко. На два пъти е изпадало в клинична смърт и докторите са успявали да го върнат към живота - съобщиха от най-голямото лечебно заведение в региона.

Пътното произшествие станало предиобяд в неделя, на междуселския път Драгоданово-Зимница. Сигналът е подаден на тел.112 в 11,30 часа - казаха от полицията. Момчето е пресичало пътя, когато е било ударено от "Фолксваген пасат". Шофьор на автомобила е 73-годишен мъж от сливенското с.Панаретовци.

Той е откарал детето в спешното отделение на областната болница. При удара са причинени травми на главата, гърдите, счупени са крайниците. Особено тежка е черепно-мозъчната травма - съобщиха лекари. Малкият пациент е в реанимацията, опасността за живота му не е отминала.

Подробности за тежкия пътен инцидент засега не са известни. По неофициална информация, момчето е изскочило внезапно на платното. Все още не е ясно по какви причини то се е оказало само на пътя, извън населените места. Води се досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България