Лекари и сестри пак ще обучават безплатно бъдещи майки в Сливен

Специалисти от отделенията по акушерство и гинекология и по неонатология от областната болница в Сливен канят бъдещите майки и бащи на обучение как да се грижат за новороденото си бебе - съобщиха от лечебното заведение. Лекари и медицински сестри ще обяснят на младите родители как да къпят  детето и да обработват кожата му. Ще има и практическа демонстрация. 

Обученията започнаха преди няколко години по инициатива на завеждащата неонатологията д-р Таня Праматарова и старшата сестра на отделението Пенка Стоилова. Те нарекоха курсовете "Училище за родителите", дейността им е доброволческа, а посещенията на семействата - безплатни. Целта бе да се помогне на мотивираните млади родители в грижата за рожбите им, като им се предоставят компетентни знания.

По време на занятията специалистите отговарят на много въпроси извън предварително оповестената тема, интересът е голям, а някои бъдещи татковци дори записват лекциите с мобилните си телефони. След известно прекъсване, училището отново започва работа. Следващото занятие е насрочено за 23 май, в голямата зала на областната болница. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България