Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Министър Танева: Няма нарушения при първите 14 проверени къщи за гости

Може ли да ми намалят заплатата без мое знание?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 18 юни 2019

Кметът на Благоевград даде курбан за здраве

Арестуваха кмета на Костенец (обзор) Радостин Радев предлагал подкуп на общинар, за да гласува “правилно”

Мария Габриел: Суперкомпютърът у нас ще помогне в борбата със заболявания като рак и Алцхаймер

Чаатай Улусой залюби колежка от „Вътрешен човек“ В сериала има сърдечна връзка с Мелек, извън снимачната площадка - с полицайката Сема

ЕС може да замрази преговорите за митническия съюз с Турция

Лекари предлагат здравните вноски да се наследяват и да са с право на отстъпване

Здравните вноски да се натрупват, наследяват и да са с право на отстъпване, предлага шефът на Българския лекарски съюз в Пловдив д-р Георги Кръстев. Според него основният проблем в сферата на здравеопазването е фактът, че държавата не е солидарна към хората.

„Солидарният модел трябва да е само дотам, докъдето участва държавата, а здравните вноски трябва да се натрупват, наследяват и да са с право на отстъпване“, е идеята на видния пловдивски медик, която бе подкрепена и от директора на Регионалната здравна инспекция в Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева. Тя е категорична, че на практика здравните инспекции не могат си вършат работата си поради отмяната на нормативни документи, което красноречиво говори за липса на приемственост в управлението на здравеопазването у нас.

„Постоянното отменяне на норми и правила и незаменянето им с нови прави невъзможна работата на редица институции“, отсече д-р Танчева-Манчева. Тя се оплака, че никой вече не иска да работи в РЗИ и за обявените конкурси липсвали кандидати, тъй като средната заплата на служителите в инспекцията в Пловдив била най-ниската в страната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.