Лекари спасиха живота на бременна и бебето й след опит за самоубийство

Снимка: Архив

Медици от Велико Търново спасиха живота на бременно момиче, решило да се самоубие. Лекарите от областната болница в старата столица са спасили и нейното бебе.

Бременната е от село в община Полски Тръмбеш. Бъдещата млада майка била приета по спешност в нощта срещу 8 януари в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново. В желанието си да сложи край на живота си момичето погълнало 40 таблетки хлофазолин, 15 таблетки волтарен, два блистера сънотворни, два блистера аспирин протект, доксациклин, кавинтон.

Навършилата 18 години на 4 януари девойка била в кома, с нестабилни пулс и кръвно налягане. Тъй като бременността вече била в 32-ра гестационна седмица, лекарите взели решение да извадят бебето. Така екипът на д-р Албена Паньова, д-р Сибила Маринова, д-р Цонев и д-р Кирчева посрещнали на бял свят момиченце с тегло 2 кг. След 4-часова хемодиализа майката дошла в съзнание и била стабилизирана.

Впоследствие станало ясно, че 18-годишното момиче се е натровило заради бащата на бебето, който бил 30-годишен ром и му изневерявал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България