Лекари спряха влак, за да спасят жена, ухапана от змия

Снимка: Архив

Лекари от Кюстендил спряха влак, за да спасят жена, ухапана от змия. Ден по-късно близки на пострадалата благодариха на лекарите с постове в интернет.

Инцидентът става по време на екскурзия в планината. Медицинска сестра била ухапана от змия. Успява да види само края на тялото й, но разбира, че трябва да действа бързо, за да спаси живота си, съобщи БТВ.

Медиците получили сигнала, разбират, че пострадалата е в района на Скакавишкия водопад. „Там обаче е недостъпно, там само влак минава, как са слезнали, само те знаят”, каза д-р Стефан Чепенков.

Туристките отиват до близката гара, за да се качат на първия влак – Кюстендил – София. Успяват да се обадят на лекарите, но след първите думи връзката се разпада. Без да се двоумят медиците тръгват да търсят мястото, където влакът ще спре.

Попитали хора как могат да стигнат до това място и какъв преход може да се направи. Решили да спрат влака аварийно.

„И някъде след 10-ина минутки вече влакът се показа от тунела. И започнахме да махаме с ръце, за да може да спре”, обясни д-р Стефан Чепенков.

Линейката кара до Спешния център пострадалата жена, където тя получава доза противозмийски серум. Реакцията на близките и не закъснява и медиците получават заслужени благодарности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България