Бербатов замина на лагер с „Берое“

Димитър Маргаритов призова потребителите да се въздържат от покупки чрез социалните мрежи

Каракачанов: Първата ми среща с американците за Ф-16 ще е на 14 февруари

В Латвия продължават: Стоянович е наш

Над 8000 водоплаващи птици преброиха в Северозапада

Работник загина при инцидент на строителен обект в Пловдив

Мним служител на ТЕЛК обра дядо Доверчивецът откарал с кола измамника в дома си

Камион заля с течен шоколад магистрала в Аризона

Прокуратурата се самосезира за харчовете по откриването на „Европейска столица на културата – Пловдив 2019″

Каруца и коли с незаконно отсечени дърва задържаха стражари Превозните средства са засечени в Търговищко и Разградско

Cпac Pyceв купува втopия пo големина мoбилeн oпepaтop в Aлбaния

Откраднаха парапети и мантинели от надлези на магистрала „Марица“ Около 9 000 лв. ще са необходими за възстановяването им, съобщават от АПИ

„Локхийд Мартин“: Българските авиация, икономика и индустрия ще спечелят от F-16 От посолството на САЩ също приветстваха решението на парламента

Горски конфискуваха дърва и трион на бракониери

Върховният административен съд отмени окончателно промените в Плана за управление на парк „Пирин“

Лекари-стажанти преглеждат безплатно в селата на община Банско

Лекари-стажанти обикалят тези дни домовете на възрастни хора по селата в община Банско и им правят прегледи на място. Пенсионерите са доволни,че има кой да им премери кръвното и

да си кажат болките, а стажантите трупат опит.

Във всички населени места на територията на община Банско се изпълняват безплатни профилактични прегледи на населението. Дейността е част от заложените мерки в изпълнявания от администрацията проект „Трансфер на иновации в здравеопазването” по Програма „Развитие на човешките ресурси”.

Общо тридесет стажанти, магистри лекари или медицински сестри, поетапно ще бъдат командировани в рамките на проекта, за да осигуряват равен достъп до здравеопазване на населението в малките населени места от общината.

„В голяма част от селата ни няма постоянно медицинско присъствие. С дейностите по този проект ще осигурим такова присъствие, поне за срока на неговото изпълнение. Хората, голяма част от които са възрастни, ще преминат през лекарски прегледи и ще получат квалифицирано мнение за своя здравен статус” коментира кметът Георги Икономов. Допълнително, за подобряване на медицинската мрежа, се ремонтират медицинските кабинети в селата. Те ще бъдат оборудвани с медицинска техника и материали от първа необходимост.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. От една страна хубаво но от друга ? …за какви прегледи става дума – кръвното или разни други със слушалките. ДОКТОР ПРЕГЛЕД НЕ ПРАВИ – казано в класическия си вариант . Това го прави КОМПЮТЪРА. Остава някой да прочете резултата от принтера а ако не може ?……..
    Лице което върши това се нарича ОПЕРАТОР или по-простичко казано – като всяка техника – трябва да се натиснат определен брой бутони.
    Нека тези медици да си погледнат компютрите и телефоните и си зададат въпроса как се правят тези неща . Във всеки случай не става с КОНСУЛТАЦИИ и прегледи !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Достойна инициатива на община Банско и други трябва да последват примера им.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.