НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Проверяват за боклуци сградите под мостове и виадукти

Една четвърт от живеещите в Германия са с мигрантски произход

Написаха правилата за усвояване на милиони от фондации МС прие правилника на Съвета за развитие на гражданското общество

Испания търсила над 1000 българи за бране на ягоди Холандия с най-много оферти за работа за гурбетчиите

Дипломатка забърка нацистки скандал Загреб я отзова

БНБ: Храните и горивата поскъпват

Германия се обяви против връщане на Русия в Г-8

Гленда Джаксън се завърна към киното

Искат постоянен арест за шефа на Специализираната прокуратура на Северна Македония

Секс бомба обезвредена в редакцията на „Труд“

Камери заснели предполагаемите извършители на побоя над служител на „Левски“

Лекарката от Две могили, на която отнеха бебето: „Тази история е капан от институции, с които влязох в конфликт“

„Тази история е капан от институции, с които влязох в конфликт. Аз спасявам животи. Трябваше да подам едни документи, детето спеше, не исках да го будя. Сама съм в живота, опитвам се да съчетавам работата и отглеждането на децата. Мястото, на което паркирах колата е пред църква, не вярвах да се случи нещо лошо”, казва лекарката пред БТВ.

8-месечното бебе на д-р Татяна Попова – общопрактикуващ лекар от Две могили, беше отнето миналата седмица от социалните служби, след като майката го остави само в колата на общински паркинг в Русе. По информация от служител на паркинга детето е било оставено за половин час в колата на високи температури.

Д-р Попова твърди, че е помолила служителка на паркинга да го наблюдава и е оставила всички прозорци леко отворени, за да влиза въздух.

Тя подозира, че бащата на детето стои зад този „капан”, защото бившата му жена не приемала връзката им.

Д-р Попова има четири деца – 8-месечно момченце, което в момента е настанено в център за деца в Русе, 2-годишно момиченце, което е на седмична детска ясла, и две по-големи деца, които са избрали да живеят с баща си.

Когато чуят името на д-р Таня Попова, хората от Две могили се притесняват да говорят пред камера. Казват, че не искат да имат неприятности, нито да ги съди, както прави обикновено.

Д-р Попова живее в общинско жилище, след като е била принудена да напусне квартирата си заради неплатени сметки, твърдят съседите й.

Хората от Две могили споделят, че бебето често стои заключено в колата или в кабинета на майка си. Сезирани са социалните служби, викана е и полиция. От местната община потвърдиха единствено, че има редица жалби срещу лекарката.

Лекарският съюз в Русе ще заседава извънредно, за да разгледат поведението на д-р Попова. Ще бъде поискано тя да бъде изключена от лекарската колегия в Русе

„Един лекар не може да действа по такъв начин. Да не говоря за майка, просто настръхвам в момента. Това е срам за лекарската професия”, казва д-р Виделина Моллова, зам.-председател на БЛС-Русе. Очаква се решението да бъде взето в началото на есента.

Всичко е нагласено, д-р Моллова не може да се примири, че имам няколко пациенти от нейното село, контрира д-р Татяна Попова.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.