Лозан Панов: Има риск изборът за главен прокурор да остане само с една кандидатура

Българин е загинал при верижна катастрофа в Италия Шестима души са ранени при инцидента

Камелия се пусна чисто гола (СНИМКА)

Сливенската полиция издирва 60-годишен мъж

Венцислав Караджов: Глобата за НАП може да е до 20 млн. лв. и ще е от бюджета ѝ

Луксозните жилища в строеж нараснаха с 44% Повишава се търсенето на домове с 2 и 4 спални

Задържаха мъж, вилнял с брадва и стрелял с пистолет в Белоградчик

Георги Дюлгеров: Разбрах кой съм и какво мога След музиката, метеорологията е другата ми страст, признава поп изпълнителят

Съперничеството между ЦСКА и „Осиек“ – пряко по bTV Action

Турски гранд взима Кешеру

Зоран Заев: България ни помага много в процеса на евроинтеграцията

85-годишен помете пешеходец в Слънчев бряг

Прокуратурата: Събраните доказателства не разколебават предположението, че Кристиян Бойков е извършил хакерската атака Той е разполагал с базата данни на НАП преди разпространението й в интернет пространството

13-годишно момиче загина в катастрофа край Враца

Доц. Георги Пеехливанов: Зарази дебнат на плажа При поява на течение - вагинално или от уретрата, търсете лекарска помощ

Лекарка оглави женската структура на ВМРО във Велико Търново

Учредиха първата женска общинска структура на ВМРО във Великотърновска област. За неин председател е избран педиатърът и общопрактикуващ лекар д-р Юлия Тонкова. Почетен председател на структурата е Бистра Коларова. Тя е внучка на знатния български воевода Миша Развиговор, един от съратниците на Гоце Делчев, загинал в бой срещу османската армия в началото на 19 век. Родена е в София и е учителка по френски език. Дъщеря е на един от големите интелектуалци и дейци на ВМРО между двете световни войни Никола Коларов. В периода на Втората световна война със семейството си живее в Скопие, където нейният баща университетски преподавател и западноевропейски възпитаник и полиглот издава в. „Целокупна България”.
„След войната Коларови са репресирани от комунистическия режим. Никола е осъден от Народния съд и дълги години се укрива в български манастир, закрилян от патриарх Кирил. През 1956 г. е разкрит, арестуван и изпратен в затвор, където лежи почти до последните дни на своя живот“, разказа зам.-председателят на ВМРО и народен представител в 43-ия парламент доц. Милен Михов.

Сред членовете на новорегистрираната структура са икономистът и изявен планинар Валентина Грозданова и секретарят на младежката организация на ВМРО Велико Търново Иваничка Маркова.
Първата публична изява на дамите ще се състои на 1 март, когато те ще раздадат 1000 патриотични мартеници на деца и родители.

Д-р Тонкова подчерта, че акцент в дейността на жените ще бъдат не партийни политики, а прояви, насочени към децата, подрастващите и родителите.
„Целта ни е да провокираме у тях паметта за българските традиции, обичаи и празници, чувството на родолюбие. Важно е да се акцентира и на опазването на здравето на младото поколение“, коментира д-р Юлия Тонкова.
Замислени са спортни мероприятия и забавни игри с малчуганите от детските градини, училища и информационни кампании за здравословен начин на живот сред тийнейджърите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.