Волен Сидеров: Всичко в коалицията е наред, надявам се да се виждаме по-често Нямаме абсолютно никакви разминавания, заяви Цветан Цветанов

Проф. Емил Ботев: Успешните прогнози за земетресения са под 10%

Иззеха пушката на 68-годишен хулиган, стрелял по котките на съседа

Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина Вероятно и ДАНС ще го провери, заяви депутатът от ГЕРБ

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Лекарка оглави женската структура на ВМРО във Велико Търново

Учредиха първата женска общинска структура на ВМРО във Великотърновска област. За неин председател е избран педиатърът и общопрактикуващ лекар д-р Юлия Тонкова. Почетен председател на структурата е Бистра Коларова. Тя е внучка на знатния български воевода Миша Развиговор, един от съратниците на Гоце Делчев, загинал в бой срещу османската армия в началото на 19 век. Родена е в София и е учителка по френски език. Дъщеря е на един от големите интелектуалци и дейци на ВМРО между двете световни войни Никола Коларов. В периода на Втората световна война със семейството си живее в Скопие, където нейният баща университетски преподавател и западноевропейски възпитаник и полиглот издава в. „Целокупна България”.
“След войната Коларови са репресирани от комунистическия режим. Никола е осъден от Народния съд и дълги години се укрива в български манастир, закрилян от патриарх Кирил. През 1956 г. е разкрит, арестуван и изпратен в затвор, където лежи почти до последните дни на своя живот”, разказа зам.-председателят на ВМРО и народен представител в 43-ия парламент доц. Милен Михов.

Сред членовете на новорегистрираната структура са икономистът и изявен планинар Валентина Грозданова и секретарят на младежката организация на ВМРО Велико Търново Иваничка Маркова.
Първата публична изява на дамите ще се състои на 1 март, когато те ще раздадат 1000 патриотични мартеници на деца и родители.

Д-р Тонкова подчерта, че акцент в дейността на жените ще бъдат не партийни политики, а прояви, насочени към децата, подрастващите и родителите.
“Целта ни е да провокираме у тях паметта за българските традиции, обичаи и празници, чувството на родолюбие. Важно е да се акцентира и на опазването на здравето на младото поколение”, коментира д-р Юлия Тонкова.
Замислени са спортни мероприятия и забавни игри с малчуганите от детските градини, училища и информационни кампании за здравословен начин на живот сред тийнейджърите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете