Над 50 станаха ранените от земетресението в Източен Иран

В МВР болница Украсиха елха с патерици и протези

Live Спецсъдът няма да даде ход на делото за КТБ

ГДБОП разби организирана престъпна група за трафик на хора в Свиленград За каналджийство е задържан и бивш кмет на града

Свищовлия „изгоря” с 1 700 лв. след телефонна измама

Местят бежанците от гръцките острови в континенталната част на страната

Заловиха горнооряховска джебчийка, свила портфейл с 250 лв.

В спецсъда Делото за КТБ започва пред препълнена зала (СНИМКИ)

Мъж е в болница след масово меле заради жена в Сухиндол

Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев за проверката на Иво Прокопиев: Има теч на информация

Шефът на „Пирогов“: Протестите бяха неистински, възползваха се от отсъствието ми

Какво правят програмистите, като се напият?

Сирийското блато излекува руската мечка Изненадващо за мнозина наблюдатели, Кремъл вместо да потъне, обра всички дивиденти

Цецка Цачева: До края на годината антикорупционният закон следва да бъде приет

Отново блокираха пешеходната пътека в Благоевград, на която загина студентка

Лекарка оглави женската структура на ВМРО във Велико Търново

Учредиха първата женска общинска структура на ВМРО във Великотърновска област. За неин председател е избран педиатърът и общопрактикуващ лекар д-р Юлия Тонкова. Почетен председател на структурата е Бистра Коларова. Тя е внучка на знатния български воевода Миша Развиговор, един от съратниците на Гоце Делчев, загинал в бой срещу османската армия в началото на 19 век. Родена е в София и е учителка по френски език. Дъщеря е на един от големите интелектуалци и дейци на ВМРО между двете световни войни Никола Коларов. В периода на Втората световна война със семейството си живее в Скопие, където нейният баща университетски преподавател и западноевропейски възпитаник и полиглот издава в. „Целокупна България”.
„След войната Коларови са репресирани от комунистическия режим. Никола е осъден от Народния съд и дълги години се укрива в български манастир, закрилян от патриарх Кирил. През 1956 г. е разкрит, арестуван и изпратен в затвор, където лежи почти до последните дни на своя живот“, разказа зам.-председателят на ВМРО и народен представител в 43-ия парламент доц. Милен Михов.

Сред членовете на новорегистрираната структура са икономистът и изявен планинар Валентина Грозданова и секретарят на младежката организация на ВМРО Велико Търново Иваничка Маркова.
Първата публична изява на дамите ще се състои на 1 март, когато те ще раздадат 1000 патриотични мартеници на деца и родители.

Д-р Тонкова подчерта, че акцент в дейността на жените ще бъдат не партийни политики, а прояви, насочени към децата, подрастващите и родителите.
„Целта ни е да провокираме у тях паметта за българските традиции, обичаи и празници, чувството на родолюбие. Важно е да се акцентира и на опазването на здравето на младото поколение“, коментира д-р Юлия Тонкова.
Замислени са спортни мероприятия и забавни игри с малчуганите от детските градини, училища и информационни кампании за здравословен начин на живот сред тийнейджърите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.