Лекарка от педиатричната болница за починалото момче: Предложихме на родителите настаняване в Александровска болница, но те отказаха

Кадър от БТВ

Лекарката, която според родителите на починалото 3-годишно момче, е отказвала в продължение на часове да го хоспитализира в столичната педиатрична болница "Проф. д-р Иван Митев", говори за случилото се пред БТВ.

Д-р Елена Георгиева разказва друга версия. По думите й детето е чакало 30 минути за прием, но през това време състоянието му е не е било тежко. "В 1:30 ч. ми бяха предоставени документите. Някъде около 2 ч. детето беше прието. През този половин час установих, на базата на клиничния преглед, че става въпрос за дете, което има нужда от болнично лечение, но не и от интензивно болнично лечение", уточни д-р Елена Георгиева.

Педиатърът разказа, че е предложила на родителите детето да бъде настанено за лечение в пулмологичната клиника на Александровска болница, но те са отказали. Тя допълни, че състоянието на малкото дете е позволявало то да бъде преместено в друго лечебно заведение "Беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, с белези на интоксикация, но не и с дихателна недостатъчност и сърдечна недостатъчност", посочи още медикът. Д-р Елена Георгиева е категорична, че не е имало забавяне в лечението на детето.

Коментари

Задължително поле