Лекарският съюз в Сливен: Всеки е невинен до доказване на противното

Ръководството на Българския лекарски съюз в Сливен категорично се противопоставя на публичната дискредитация и заклеймяване на д-р Таня Пашева при недоказана вина, съобщиха от управителния съвет на регионалната колегия. В разпространено до медиите становище се казва още, че лекарката е доказан специалист с дългогодишен опит и завежда отделението по акушерство и гинекология в най-голямата болница в областта - МБАЛ "Д-р Иван Селимински". "Д-р Пашева е водила раждането на хиляди деца. През 2017 г. бе удостоена с наградата на общинския съвет в Сливен "Изявен гражданин на Сливен", се казва още в становището. В него се подчертава, че в цивилизования свят всеки е невинен до доказване на противното. С въпроса "Къде сме ние?" завършва текста, подписан от председателя на колегията д-р Богдан Сотиров.

Становището е във връзка с трагичната смърт на починалата родилка от Сливен. 33-годишната Ренета Томова издъхна в реанимацията на областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" ден и половина, след като роди бебето си. Раждането е водила д-р Пашева. Близките на починалата майка отправиха обвинения към медицинския екип и конкректно към лекарката. От лечебното заведение извършиха своя вътрешна проверка и отхвърлиха подозренията за лекарска грешка. Чакат се резултатите от аутопсията. Води се следствие.

РК на БЛС гр. Сливен категорично се противопоставя на публичната дискредитация и заклеймяване на д-р Таня Пашева. В медиите и публичните сайтове се публикува недоказана вина.

Д-р Таня Пашева е доказан специалист с дългогодишен опит, завежда отделението по Акушерство и гинекология в най-голямата болница в областта. Д-р Пашева е водила раждането на хиляди деца. За 2017 г. е удостоена с наградата на Общински съвет на гр. Сливен "Изявен гражданин на град Сливен".

В цивилизования свят всеки е невинен до доказване на противното. Къде сме ние?

21.08.2018г. С уважение: Д-р Богдан Сотиров

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България