САЩ са платили за медицинската помощ от Русия в борбата с COVID-19

30 вече са излекуваните от Covid-19 у нас, има два смъртни случая (ВИДЕО) 28 са новите положителни проби за коронавирус, общо стават 477

Парламентът ще разглежда днес предложението за удължаване на извънредното положение

141 години от обявяването на София за българска столица

Потенциална ваксина срещу COVID-19 е била тествана успешно върху мишки в САЩ

Европарламентът с извънредна пленарна сесия на 16 и 17 април

Заразените с коронавирус по света са над 1 милион

На 3 април 2020 да почерпят

Успехът е с Везните, упреци от колеги за Девите – Дневният хороскоп на Алена

Всички обичат Генерала

Почти 1 милион са заразените с коронавирус в света

Томислав Дончев: Ще има безвъзмездна помощ за най-засегнатите компании

Захариева: Нашите граждани очакват НАТО активно да се включи в борбата с коронавируса

Проф. Кантарджиев: Пикът на заразата се очаква в края на месеца, болните вече са 458

Военното командване на НАТО в Европа се включва в усилията срещу COVID-19

Лекар: Ако човек е с добър имунитет, може да не разбере, че има коронавирус

„Мерките, които се предприемат, на някого може да се сторят доста силни и тежки. Идеята е да не стигнем това, което застигна Италия. Когато мерките са закъснели, справянето с епидемията не може да се получи”, заяви д-р Гергана Николова по Нова ТВ.

„Борбата с епидемията е преди тя да дойде в страната. Когато епидемията се разрази, когато имаш 7 000 болни, тогава не си се справил с нея. Тежките ситуации изискват по-тежки мерки. Хубавото е, че у нас има хора, които имат смелостта да ги вземат. Страната има желание да намали мащабите на заболяването. Идеята е да можем да защитим възрастните, тежко болните и тези с хронични заболявания”, обясни тя.

„И при двата изолирани случая хората не са пътували. Което значи, че тези, които са пътували, са го донесли. Тези хора не са останали в карантината. Идеята е следната – да, не трябва да има паника. Едно респираторно заболяване, но с по-висок индекс на заразяване, поразява повече хора. Тези от тях, които са с хронични заболявания, ще го преболедуват по-тежко”, каза още д-р Николова.

Тя обясни, че това е заболяване, което не протича тежко. Според нея, ако човек има добра имунна система, дори може да не разбере, че се е заразил с коронавирус и кара заболяването „на крак”. По този начин е напълно възможно човек да бъде преносител на вируса.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.