Лекар задържан за убийство в Пловдив

Пловдивски лекар e задържан за , съобщава trafficnews.bg. Това е рентгенологът д-р Иван Димитров.

Вчера Жоро Джевизов, който е бил осъждан за кражби, бе открит застрелян върху кола зад сградата на Областната управа. След разпити на няколко лица от района криминалистите са стигнали до евентуалния извършител. Според trafficnews.bg докторът си е признал и е заявил, че е станало при опит да защити собствеността си.

Джевизов е влязъл в къщата на лекаря заедно със свой съучастник. Собственикът ги е чул и излязъл да види какво става, тъй като в съседните стаи спели съпругата и децата му. Тогава Плъха го нападнал с нож и го е ранил в крака. Другият крадец побягнал, а лекарят стрелял няколко пъти. Бандитът е издъхна навън от рана в гърдите. Лекарят твърди, че оръжието не е било негово, а е изхвърлено от другия съучастник. Пистолетът е самоделка.

Приятелите описват д-р Димитров като емоционален, но много възпитан мъж. Тренирал редовно и бил в много добра физическа форма.

Срещу Димитров е образувано досъдебно производство, все още не я ясна квалификацията на обвинението, което ще повдигне Окръжна прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право