Лекар от Специализираната детска болница: Направили сме всичко, което можем за починалото момченце

Детето за първи път е регистрирано при нас като пациент в 12 часа и 20 минути. Преди това няма никаква регистрация. Детето не е било по време на приема в тежко състояние. Първите два часа няма влошаване. Това настъпва два часа след приемането.Това каза за БНТ д-р Димитър Калайков от Специализираната детска болница по повод смъртта на 3-годишно дете, чиито родители са търсили помощ в три лечебни заведения.

Според него е възможно родителите да са дошли, да са видели, че има много деца, да са изчакали малко и да са поели към болница „Лозенец“.. Докторът каза, че действително е предлагано детето да отиде в друга болница, но независимо от това то е прието в педиатричната болница. Направено е изследване на кръвта, рентгенова снимка.

По негово мнение няма грешки и пропуски в лечението на детето. „Ние сме направили всичко, което сме можели да направим. Просто повече от това не можем да направим.“, заяви Калайков.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.