Наследничката на Меркел в ХДС предложи оставката си като партиен лидер

Повече пари за винени проекти след 2020 г.

„Хидрострой“ с акт за нарушение заради почистването на коритото на река Вит край Боаза

Обявиха извънредно положение на Тасос и в Кавала

Купуваме половината от виното, което пием Намалява производството на бутилки със защитено наименование за произход

Европарламентът оцени „изцяло положително“ изслушването на Мария Габриел Италия иска тя да отговаря и за културата

На ход е родният фен

Лекар от Свищов предложи брак на съученичка в юбилеен школски алманах Книгата „55 + вдъхновяващи истории“ е издадена за 55-годишнината на СУ „Николай Катранов“ в крайдунавския град

Президентът Радев се срещна с посланика на Великобритания Ема Хопкинс

Стево Пендаровски в Белград: ЕС не трябва да изоставя Западните Балкани

Асоциацията на прокурорите: Недопустимо е съдии да осъществяват натиск в процедурата за избор на главен прокурор

Румънски ученици правят възстановка на Освобождението

Путин обезпокоен от космическото въоръжаване на НАТО

Виктор Орбан: „Фидес“ може да напусне ЕНП

Министър Кирилов: Няма правен мотив кандидатурата на Гешев да се прати към Конституционния съд

Лекар vs. трансджендър Британският съд: Библейското учение е несъвместимо с демокрацията

Британски съд обяви библейското учение за несъвместимо с човешкото достойнство и демократичното общество. Той стигна до това заключение, след като разгледа случая с уволнението на лекар, който е отказал хипотетично да използва местоимението „тя“ по отношение на мъж, който си е сменил пола. За това съобщава Russia Today.

Британецът Дейвид МакКерът е работил в Министерството на труда и пенсиите. През 2018 г. той беше уволнен, защото отказа да счита трансджендърните пациенти за жени и заяви, че „никога няма да нарече мадам шест футов брадасял мъж“. Убеден християнин, МакКерът смята, че промяната на пола е „бунт срещу Бога“. Уволненият лекар се обърна към съда в Бирмингам, който се занимава с разрешение на въпроси от сферата трудовата заетост. Обаче съдията застана на страната на ръководството и призна, че библейската вяра е „несъвместима с човешкото достойнство“.

„Вярата в „Битие 1:27“, отсъствието на вяра в трансджендерството и отказ от толерантност към трансджендъризма, по наше мнение са несъвместими с човешкото достойнство и противоречат на основните права на другтеи хора“, казва съдията в своето изявление.
Дейвид МакКерът възнамерява да обжалва решението на съда. Той го смята за изключително сериозен и опасен прецедент.

„Затова бяхме шокирани как завърши всичко. Прецедент по четири точки. … Първо, оказва се, че на нас не ни е позволено да не вярваме в основните принципи на трансджендърското движение. Второ, принудени сме да казваме определени неща против волята си. Трето, оказва се, че ни е забранено да вярваме, че Бог ни е създал мъже и жени и следователно както полът, така и местоимението за неговото обозначаване, са строго определени. И четвърто, оказва се, че цялата християнска вяра и всички нейни основни ценности са несъвместими с представите на съвременното общество за човешкото достойнство“, цитира думите МакКерът вестник „Взгляд“.

„Никога не съм отказвал медицинска помощ на нито един пациент на основание на неговия произход или на това кой е този човек. Въпросът сега е: ще ме принудят ли да правя и да казвам нещо, с което по моята съвест аз съм дълбоко несъгласен?“

(Превод – Павел Павлов)

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.