Лектори от НАП влизат в училищата във Велико Търново

НАП

Девет лектори от НАП във Велико Търново ще посещават училища в старатас толица по време на новото издание на кампанията "Влез в час с данъците”. В цялата страна общо 100 служители от приходното ведомство миналата година проведоха над 3000 учебни часа в средните общообразователни училища на тема „данъци”.

В данъчните часове най-интересни за младежите са примерите от практиката на служителите на НАП, както и мерките, които предприема Агенцията за справяне със „сивата икономика”. Ролята на „министър на финансите“ се оказва предизвикателство за учениците и те с голям интерес влизат в нея, за да разпределят успешно бюджета на държавата по сфери.

Феновете на кампанията във Фейсбук вече надхвърлят 16 000. Над 300 ученика тестват знанията си след онлайн курсовете по данъци и осигуровки в интернет, които са основен акцент на кампанията през новата учебна година. Всеки ученик, включил се в играта, може да се състезава за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Последният победител от „Play за награда“ е Панайот Събев от София. Любител на адреналина и високите скорости, 18-годишният участник спечели нова водоустойчива камера за екстремни спортове. Той е ученик в Професионална гимназия по електротехника и автоматика и участва в образователната игра от самото й начало с 225 точки, събрани от успешно преминати тестове след всеки видео урок на НАП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони