Над 100 безплатни културни събития Йорданка Фандъкова представи лятната арт програма на София

Кръводаряване в деня на Левски

Обвинената за подкуп бивша шефка на ТЕЛК-Ловеч е на свобода срещу 3000 лева

Наесен поскъпват ваканциите, купени през туроператори Заради данъчна наредба фирмите фалират или се местят в чужбина

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 юли 2019

Отхвърлиха намаляване на ДДС върху лекарствата

Разследват мним архитект във Велико Търново 60-годишен строителен техник години наред се титулувал без да има ценз

Кадър на ДАНС поема военното разузнаване

Разследват корупция при доставки за ВВС Дружеството “Балкантел” е изпълнявало поръчки на НЕК, АЕЦ “Козлодуй”, “Булгартрнасгаз” и др.

Д-р Димитров гръмнал Плъха при самоотбрана (обзор) 2 г. условно за лекаря от Пловдив, застрелял крадец

Правят проучване за контрабандата на горива При алкохола няма проблем за бюджета

7 години от атентата на Летище Бургас Посланикът на Израел Ирит Лилиан: Силата на живота е по- силна от тази на разрушението

Граждани почетоха паметта на Васил Левски в София (СНИМКИ)

Брюксел иска мониторинг за всички страни членки на ЕС

Избиват и диви прасета заради чумата Само горски ще стрелят в районите на огнищата

Лектори от чужбина разкриват тайните на местни винени сортове в Пловдив

Лектори от Франция, Италия, Гърция и Румъния ще разкрият тайните на различните винени сортове в рамките на международната изложба „Винария 2017“ от 22 до 26 февруари в Пловдив. Френският дегустатор Пол Демелнер ще представи сортовото разнообразие на Средиземноморието.

Като член на екипа на неправителствената организация „Wine Mosaic“ той ще разкрие дейността й, насочена към защита и промоция на оригинални сортове грозде от този регион. Причината за създаването й е фактът, че стандартизацията на винените сортове грозде представлява заплаха за разнообразието им, тъй като около 30 основни сорта преобладават в 70% от производството на вино в света. Идеята на „Wine Mosaic“ е да създаде мрежа от изследователи и ампелографи, журналисти и блогъри, производители, дистрибутори и сомелиери, потребители и любители на виното и да им помогне да намерят необходимите средства и начини за продажба и насърчаване на консумацията на вина от застрашени местни и исторически или традиционни сортове грозде.

Гъркът Константинос Бакасиетас ще презентира потенциала на родните и балкански винени сортове, а италианката Барбара Скот ще представи метода „Ghill-out“ като алтернатива на студената стабилизация. Лауренциу Хородник, основател на винения блог www.oenolog.ro и „Vademecum Club“ ще представи вина от румънски местни сортове. В рамките на 25-ото издание на „Винария“ магистърът по енология и винен маркетинг Николета Дикова ще проведе майсторски клас „Винификация в амфора“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.