Задържаха апаш обрал кафе-автомат в болницата в Търново

Депутати от БСП искат проверка на обществените поръчки, спечелени от убития бизнесмен Петър Христов Весела Лечева: След покушението се разбра, че за 2 години фирмите му са усвоили над 50 млн.лева

15% от престъпленията в Търговищко са извършени от тийнейджъри

Иззеха близо половин тон контрабанден тютюн в Пловдив

Бизнесът сезира КЗК за картел с цената на тока

Камион се преобърна на пътя Бяла Слатина – Кнежа

Андрей Бабиш: Не разбирам защо Гърция е в Шенген, а България – не

Бомба избухна в златарско ателие в Бургас Версията е сплашване, не е откраднат и грам злато

Борисов и Тимерманс обсъдиха приоритетите на българското председателство

Общинският съвет на Варна реши: Без референдум за Морската градина

За първи път жена спечели карибското приключение на Poker Stars

Вятърът събори дървета, повреди покрив на кметство

Удължиха забраната за движение на автомобили над 12 т. през Котленския проход

Проф. д-р Силва Андонова става национален консултант по интервенционална неврология

Горанов: Няма манипулации на системата на митниците БАЦИС През юли 2018 г. ще приключи отстраняването и на последната критика от доклада на ДАНС, обяви Георги Костов

Лектори от чужбина разкриват тайните на местни винени сортове в Пловдив

Лектори от Франция, Италия, Гърция и Румъния ще разкрият тайните на различните винени сортове в рамките на международната изложба „Винария 2017“ от 22 до 26 февруари в Пловдив. Френският дегустатор Пол Демелнер ще представи сортовото разнообразие на Средиземноморието.

Като член на екипа на неправителствената организация „Wine Mosaic“ той ще разкрие дейността й, насочена към защита и промоция на оригинални сортове грозде от този регион. Причината за създаването й е фактът, че стандартизацията на винените сортове грозде представлява заплаха за разнообразието им, тъй като около 30 основни сорта преобладават в 70% от производството на вино в света. Идеята на „Wine Mosaic“ е да създаде мрежа от изследователи и ампелографи, журналисти и блогъри, производители, дистрибутори и сомелиери, потребители и любители на виното и да им помогне да намерят необходимите средства и начини за продажба и насърчаване на консумацията на вина от застрашени местни и исторически или традиционни сортове грозде.

Гъркът Константинос Бакасиетас ще презентира потенциала на родните и балкански винени сортове, а италианката Барбара Скот ще представи метода „Ghill-out“ като алтернатива на студената стабилизация. Лауренциу Хородник, основател на винения блог www.oenolog.ro и „Vademecum Club“ ще представи вина от румънски местни сортове. В рамките на 25-ото издание на „Винария“ магистърът по енология и винен маркетинг Николета Дикова ще проведе майсторски клас „Винификация в амфора“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.