Утре откриват новите 24 км от магистрала „Струма“ между Кресна и Сандански (СНИМКИ)

Дигитална рецепта за успех Чудната история на Чудомир Моневски - от раздавач на туристически брошури до бизнес лидер за 2018 г.

Президентът Радев: Откриването на посолство на Йордания у нас ще укрепи връзките между двете държави

Президентът Радев: Йордания е перспективен партньор за разширяване на българския износ към региона на Близкия Изток

Шофьор блъсна столичен полицай и избяга, униформеният е в болница Извършителят се издирва, автомобилът му е открит изоставен в района на „Студентски град“

АПИ към шофьорите: На път само с автомобили, подготвени за зимни условия

Откриха сериозни нарушения в две столични психолаборатории

Цветан Цветанов: Няма община, която да не е получила целеви средства

Над 160 снегорина чистят пътищата в София

Цветанов: Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс, нека първо каже как е финансирана кампанията му

Румен Овчаров: Целта на подновяването на енергийната стратегия на България е да бъдат гарантирани приходи за определени фирми

Алекс Петканова закъса с педикюра

Китайски хакери проникнали в системите на подизпълнители на американските ВМС Откраднали данни за поддръжка на кораби и планове за ракети

Иван Христов и Андрей Арнаудов пред „Труд”: Чужди продуценти идват да черпят от нашия опит

Радосвет Радев: Страната ни е инвестиционна дестинация за нискодоходната икономика в света

Лекция за човешките права четат на деветокласници в Пловдив

Ученици от 9- клас на Средно училище „Свети Свети Кирил и Методий“ в Пловдив присъстваха на презентация, посветена на правата на човека, на която гост бе кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

В продължение на един учебен час лекторът Весела Балева запозна учениците с възникването на идеята за човешките права, състояние на проблема в България и света, както и с основните принципи, залегнали в Декларацията за правата на човека. Всеки от учениците получи и копие от документа.

След теоретичната част деветокласниците се разделиха на две групи и всяка от тях изработи свое табло, на което със снимки бяха илюстрирани основните човешки права. Те ще бъдат отпечатани професионално от организаторите и ще бъдат подарени на СУ „Свети Свети Кирил и Методий“, за да може и другите ученици да се запознаят с основните принципи на човешките права.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.