Лео тества 50 манджи в Шумен, очароваха го бонбони "Здраве"

Известният певец, готвач и тв.водещ Лео Бианки журира кулинарна изложба-базар в Шумен и успя да опита 50 гозби от хиляди предложени. Над 90 маси бяха отрупани с ястия от Шуменско и страната, и майсторки се надпреварваха за вниманието му с всевъзможни вкусотии. Лео призна пред "Труд", че е изненадан от многото здравословни предложения. Опитал безглутенови манджи, а изключително се впечатлил от сурови бонбони "Здраве" с годжи бери. Дело са на група ВегаТрон от кв."Дивдядово", която беше спретнала солен кекс "Лимецко" и мъфини с броколи и праз.

 

Ентусиасти от читалище "Развитие" от шуменското село Дибич пък, бяха заклали прасе 150 кг. в петък, за да участват в неделната кулинарна фиеста. Всичките им гозби бяха с месо - пача, шишчета, баница с кайма, няколко вида дроб. По рецепта на дибичките кулнирки Лео наготви върховен кебап от бут с лук. Едва смогваше да бърка месото между стотиците селфита с фенове. В паузите раздаваше и съвети за по-диетично готвене. Върли почитатели на италианеца го дариха с лютеница, домашно мляко и мед.

 

По негово предложение бяха наградени най-добрите, а специална награда получи 94-годишната Неделя Кърмазова, която през цялото време не спря да плете на една кука без очила. Кандидат столетницата от с.Илия Блъсково беше дошла с група майсторки готвачки и се превърна в голямата атракция. "Аз на 40 не виждам, тя никога не е слагала очила", дивеше се Лео. След оценяването всички гозби бяха разпродадени и изядени.

С кулинарната фиеста Шумен сложи край на тазгодишния Карнавал на плодородието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони