„Лестър“ развали доброто впечатление с антирекорд

Porto's midfielder Andre Silva (R) celebrates with teammates after scoring a goal during the UEFA Champions League football match FC Porto vs Leicester City FC at the Dragao stadium in Porto on December 7, 2016. / AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA

Отлично представящият се абсолютен дебютант в Шампионската лига „Лестър“, развали доброто впечатление в турнира. „Лисиците“ записаха антирекорд при загубата от „Порто“ с 0:5 като гост. Това е най-голямото поражение на английски отбор в евротурнирите. Досегашните такива бяха все с резултат от 1:5 като това се случи през годините на „Ливърпул“ („Аякс“), „Дарби Каунти“ при поражението от „Реал“ (Мадрид) през 1975-та, „Челси“ („Барселона“) и „Арсенал“ („Байерн“).

До момента „Лестър“ беше в серия от 5 мача без загуба в турнира и само едно допуснато попадение.

„Загубата е по моя вина, защото аз избрах този състав – коментира Клаудио Раниери, направил 10 промени в стартовата единайсеторка в сравнение с мача със „Съндърланд“.- Не съжалявам за решението си, но някои футболисти пропуснаха шанса си да се докажат. Сега трябва да се съсредоточим върху представянето си в първенството и да се изкачим в класирането".

Италианският специалист дори не взе в групата звездите на тима Джейми Варди, Рияд Марез и Робърт Хут, а единствен Уес Морган не бе съхранен за предстоящия сблъсък с „Манчестър Сити“ във Висшата лига.

За „Порто“ успехът бе от изключително значение, защото гарантира участие на „драконите“ в следващата фаза на турнира. В другия мач от същата група „Копенхаген“ победи „Брюж“ с 2:0 като гост, но остана на третата позиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят