30-километрова опашка от тирове се образува на ГКПП „Капитан Андреево“

България с признание от Държавния департамент на САЩ

Италианец застава пред съда в Лом заради домашно насилие

Женственият син на Елизабет Хърли бе избран най-секси наследник от сп. People 17-годишният Деймиън копира майка си дори в облеклото

Вицепремиерът Николова: Индия е приоритетен партньор за България в Азиатско-тихоокеанския регион

Манфред Вебер: Мониторингът над България трябва да бъде вдигнат Постоянните усилия на Бойко Борисов и народа на България се отплащат, заяви шефът на групата на ЕНП в Европарламента

Британските власти ще изпозлват бобри в борбата с наводненията Животинките са изтребени на Острова още през 16-и век

Двоен убиец опита неуспешно да излезе предсрочно на свобода

Внесоха жалба срещу вещо лице по повторното броене на бюлетините в Сливен

Вижте кой ще връща 80 млн. лв. от незаконни заменки (СПИСЪК)

Службите демонстрираха как ще ни спасяват при ядрена авария (СНИМКИ, ВИДЕО) Главен комисар Ивайло Иванов: Институциите доказаха необходимата подготовка за реакция при извънредни ситуации

Катастрофа между тир и микробус предизвика километрично задръстване на магистрала „Тракия“

Фрегатата „Верни” се завръща от мащабно военно учение в Турция

Син на президент на Германия наръган на лекция Проф. Фриц фон Вайцзекер издъхнал на място

Издигат кандидат за волейбола до седмица

Летища в Русия и още 5 държави оборудвани с техника от Пловдив

Балканкар Рекорд
Летища в 6 държави от 2 континента са закупили специализирана техника от пловдивската фирма „Балканкар Рекорд“ АД, похвалиха се от най-големия производител на кари у нас. До средата на 2016 година са продадени общо 70 мотовлекачи, платформи, мото- и електрокари, като 46 от тях са експортирани в Русия, Полша, Словакия, Узбекистан и Таджикистан.
С останалите 24 машини от същата специализирана техника са оборудвани трите най-големи летища у нас – София,  Варна и Бургас. Пловдивският аеропорт също ползва техника на местния завод „Балканкар Рекорд“, но под наем. Техниката за летищата в двата черноморски града е закупена от концесионера им „Fraport Twin Star“. Допълнителни покупки на мотокари и влекачи за аеропорта край Бургас е направил и летищният оператор „Goldair Handling“, но тези машини са предназначени само за обслужване на полетите.
През 2016 г. само в България 4,2 млн. пътници ще слязат и ще се качат в самолетите по подвижните стълби, с които са оборудвани платформите на пловдивската фирма, твърдят от „Балканкар Рекорд“ АД. Влекачите, платформите и карите, произведени в Пловдив, се използват за превоза на багаж до самолетите, а мощните машини вършат и други дейности – теглят спомагателни съоръжения за почистване на самолети, агрегати за зареждане на електрическите акумулаторни батерии на въздушната техника, товари за транспортните самолети.
Пловдивските дизелови влекачи могат да теглят и превозват 12-15 т товар, а платформите – 5 тона. За да отговарят на строгите и специфични изисквания на летищата към двигателите на обслужващата техника за шум, вибрации и разход на гориво, машините на „Рекорд“ използват само немски двигатели „Дойц“ и японски „Тойота“.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.