Летище Бургас отпразнува своя 90-ти рожден ден

70 г. българска авиация и откриване на Авиомузей Бургас

На 29 юни летище Бургас отпразнува своята деветдесета годишнина. В чест на празника беше открит авиомузей в обществената зона на летището, състоящ се от 9 самолета. Включени са популярни самолетни експоната, сред които Ту-154, Ан-12, Миг-17 и др. Показана бе и фото изложба с ретро фотографии и снимки от настоящето на летище Бургас.

В събитието взеха участие настоящи и бивши служители на компанията. Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД Улрих Хеппе и Директор на летище Бургас г-н Георги Чипилски удостоиха със специална награда заслужили представители на авиацията). В речта си Улрих Хеппе посвети 90-годишнината на летище Бургас и 70-годишнината на българската авиация на хората, служителите и специално на ветераните, благодарение на чиито усилия през годините летището постига своите впечатляващи резултати и продължава да се развива.

За доброто настроение се погрижи певецът Любо Киров.

През 2016 година летище Бургас обслужи рекорден брой пътници, близо 2 900 000 и зае второто място за най-натоварено летище в страната. Тази година с честването на своята деветдесета годишнина летище Бургас очаква да надмине своя рекорден брой пътници и да посрещне 3 000 000 в края на годината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България