Летище Пловдив преговаря с 2 авиокомпании за откриване на нови линии

Илюстрация: Pixabay

Има засилен интерес за редовни полети от летище „Пловдив“, чието ръководство в момента води преговори с две авиокомпании за откриване на нови линии. Това стана ясно по време на първото за годината заседание на Фонда за развитие на летище „Пловдив“.

„Прогнозите са оптимистични и се надяваме на увеличение на броя на пътниците и дестинациите“, заяви председателят на УС на Фонда и кмет на Община „Родопи“ Пламен Спасов. Преди дни авиопревозвачът „Райънеър“ обяви своята втора линия от Пловдив до Брюксел Шарлероа, която ще стартира в началото на октомври с полети 2 пъти седмично като част от планираната зимна програма за 2017 г., отбеляза директорът на пловдивския аеропорт Васил Щърбанов.

„Райънеър“ изпълнява редовни линии от летище „Пловдив“ от 5 години и вече е превозила над 400 000 пътници. В момента авиокомпанията има редовни полети до Лондон. „За община Пловдив развитието на летището винаги е било приоритет. То е много важно не само за икономическия възход на региона, но и в контекста на предстоящото ни домакинство като Европейска столица на културата през 2019 г.“, декларира зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, който се надява към фонда да се присъединят нови общини. Първият по рода си у нас „Фонд за развитие на летище Пловдив – Южната врата на България“ бе създаден през 2010 г. от 6 общини – Пловдив, Родопи, Асеновград, Куклен, Калояново, Първомай.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.