Лечител според зодията

Овен

Звъни на

тв врачка

За реалните си заболявания Овенът естествено че ще потърси най-компетентния и известен специалист в съответната област. Но за въображаемите му е нужно друг вид лечение. Трябва му слушател, който ще го разбере и без думи. Някой, който може да проникне в душата му и да извади оттам скритите копнежи, да ги облече в къдрички и роклички и да му предскаже светло бъдеще. Човекът, който би могъл да успокои бурята в сърцето и турбуленцията в главата на напористия Овен, трябва да е тънък психолог - например телевизионна врачка или гледачка на кафе.

Телец

Спасява се

при ходжа

Телецът - този пример на здравомислие, не би отишъл на врачка. Е, не е напълно имунизиран срещу някое и друго дребно суеверие, но като цяло е сериозен човек. До онзи момент на крайно отчаяние, когато се оказва, че партньорът те е напуснал, едновременно с това са те уволнили, баща ти се е хванал с 15-годишна, а майка ти продава дрога в кварталното училище. В такива мигове кой би могъл да вини Телеца, че се обръща към ходжата да му бае, за да пропъди уроките и нечистите сили. За всеки случай обаче ще отиде и на църква.

Близнаци

Личен астролог

им трябва

Прекалено бистрият ум на Близнаците не им позволява да се доверят на ритуали като леене на куршум, разваляне на магии и хвърляне на боб. Дори и когато тези подозрителни техники се извършват от ломотещи мустакати бабички. Не, на Близнаците им трябва нещо наукоподобно. Объркани чертежи на звездни карти и описания, включващи термини като съвпад, аспекти и секстил вършат работа. Затова, подобно на множество крале и президенти, представителите на този слънчев знак се водят по начертаното от звездите. А някои от тях дори си имат личен астролог.

Рак

С пеещи

кристални купи

Ако в града се появи мошеник, който твърди, че изчиства аура с пиене на компот от сливи, Ракът ще е първият последовател на този ексцентричен лечител. Причината не е, че представителите на Водния знак са лековерни или празноглави. Те просто търсят неуморно истината и в името на това са готови да опитат най-разнообразни и екзотични средства. Афинитетът им ги води към странни практики като йога на звуковия поток, пеещи кристални купи и аюрведични терапии. Понеже някои се чудят как успява да намери всичките тези странни птици, отговорът е - явяват му се по време на медитация.

Лъв

Търси доктор

Куин Лечителката

Лъвът е по-склонен да посети знахар, отколкото ортопед или ендокринолог. Но понякога и на него му се налага да отиде на истински лекар или поне на психотерапевт - което може да се окаже крайно нужно, за да не се стига до психиатър.

Ако проблемът се корени в нараненото му лъвско сърце, той избира да се довери на сърдечен, мил и красив лекар като доктор Куин, лечителката.

Тя пък може да му предпише ароматерапия или лечение с шопинг. Лъвът много обича този вид лекарства и ги поема с пълни шепи.

Дева

Иглотерапия, но

с дезинфекция

Няма смисъл да се опитвате да лекувате Девата - тя е почти сигурна, че нищо не разбирате. Всеки представител на този знак има вродено усещане за това кое е добро за организма му и кое - не. Като хора просветени, но и доста суеверни, в тежки моменти хем им се иска да отидат на врачка, където да получат благотворната си доза надежда, хем ги е срам.

В много краен случай може да ги склоните да потърсят иглотерапевт.

Макар че мисълта да ги набучат като игленик с карфици, от които после може да прихванат СПИН, ги ужасява.

Везни

Дири екстрасенси и знахари

Изглежда разумно, говори разумно, а постъпва малоумно. Що е то? Правилно отгатнахте - Везната. Това е знакът, който е най-склонен да се подложи на съмнителни манипулации и ритуали. Врачки, знахарки, екстрасенси и други ненадеждни елементи на сублечителското общество с радост посрещат всяка Везна, решила да се поддаде на това гузно удоволствие. Вероятното обяснение за поведението на Везните е, че те самите имат почти свръхестествени способности и въртят вселенските енергии на пръста си. Може би просто искат да проверят как действа конкуренцията.

Скорпион

На вуду

магьосник

На Скорпиона почти постоянно му е зле. По шест пъти в денонощието се проваля в преизподнята на собствената си душа и оттам надава безмълвни, но покъртително зловещи писъци. Към агонията се добавят и страданията, причинени от безбройните му мании и характеропатии. Влюбените в мистиката Скорпиони не биха се поколебали да отидат и на екстрасенс, и на гледачка на кафе, и на баячка, но на тях им е нужен по-скоро вуду магьосник. Състоянието на Скорпиона изисква компетентна намеса, свързана с известно количество пера, восъчни кукли, игли и кълчища.

Стрелец

При вълшебната катерица Беатрис

“Счупил си крак? Еха! Сега всички ще могат да ти се подпишат на гипса!” Това диво и щастливо дете на природата, Стрелецът, непрекъснато си страда. От една страна му се случват повече инциденти, отколкото на останалите знаци - нали си е непохватно и невнимателно. От друга - с жизнерадостното си любопитство все се забърква в разни каши. За щастие Стрелецът приема всички несгоди откъм хубавата им страна. С мъничко помощ отвън той би могъл да се справи и с най-тежката ситуация. А откъде да я получи, освен от маг Илиан и вълшебната му катерица Беатрис?

Козирог

Сам си е

лечител

В областта на личното си здравеопазване Козирогът си е самодостатъчен. На него не му трябва нито джокер, нито лекар, нито пък човек скенер. Козирогът знае да чете и може сам да си постави диагноза от Гугъл. Да речем, че го боли кракът. Ето как действа Козирогът: чете в доверените си сайтове. Установява, че най-вероятно има ставно дегенеративно заболяване, сарком на Капоши или синдром на липсващия крайник. Отхвърля последното, тъй като крайникът все още не липсва. Заключава, че не е нещо, което не може да се излекува с чашка ракия.

Водолей

Масажист магьосник

Водолеят е напълно неразбираем за останалите знаци. Той уж е рационален, а вярва в зодии - но скептично. От същата логика се ръководи и ако се реши да повери здравето си на някого, тоест подхожда “научно”. За сърдечна болка, любовна мъка, сецнат кръст и начална фаза на грип лечението е едно и също. Водолеят отива на масаж. Но не при кой да е, а при масажист магьосник. Хем разтрива, хем отнема отрицателните енергии, хем маха уроки. И то без да ви чупи яйца над главата, да ви полива с мръсна вода и да нарежда неразбираемо с монотонен глас.

Риби

Да им пее

индиански шаман

Когато окото на една Риба помътнее, да й се слагат капки вече е късно, гласи поговорка от индийския щат Андра Прадеш. Рибите трябва своевременно да се лекуват от всички въображаеми и реални болести, които непрестанно ги връхлитат. Понякога страданията може да са конкретни - например да имат радикулит или охтика, а друг път може да ги измъчва неудовлетворение или всемирна тъга. За всички тези болести на Рибата й трябва морално устойчива и авторитетна фигура, чиито действия са загадъчни и необясними. Като шаман например.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл