"Ливърпул" зарадва с посвещение и сертификат варненска фамилия

Дни преди сензационната победа на ФК "Ливърпул", с която елиминира Барса за финала на Шампионска лига, варненска фамилия получи персонален сертификат от прочутия английски тим. Това е в отговор на изпратена архивна снимка на Джоузеф Кевин Кийгън с негов автограф, която семейство Калчеви пази от 70-те години на миналия век. "Имам снимка на футболната легенда Кевин Кийгън със собственоръчен подпис върху нея. Тя е от 1972-1975 г., тогава бях ученик. Пазя я като реликва в семейния архив", разказа основният инициатор на кореспонденцията Милен Калчев.

Копие на фотографията е изпратил до тима, в резултат на което е получил много топъл и любезен отговор от председателя на феновете с персонален сертификат и посвещение, написано върху емблемата на клуба :"На фамилия Калчеви с най-добри пожелания от всички играчи и персонала". Джоузеф Кевин Кийгън е бивш английски футболист и носител на благородническа титла, дадена му от кралицата. Носител на Купата на УЕФА и Купата на европейските шампиони с Ливърпул, припомнят варненските му фенове Калчеви. Неотдавна "Труд" писа за фамилията край морето, наследила богат и уникален архив на рода си.

Експозицията от стари снимки, картички и документи впечатли европейски национални библиотеки, музеи в САЩ и Япония, културни центрове у нас и зад граница, след като бяха изпратени копия до тях. Семейството получи десетки благодарствени писма от националните библиотеки на Полша, Унгария, Германия, Франция, Италия, Швеция, на Лос Анджелис, от музея на Джуди Гарланд в Минесота, от музея на киното в Москва, от генералните архиви на гръцкото правителство, от Управлението на замъците и дворците в Германия, от Българската национална филмотека и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена