Лив Тайлър: Работя нонстоп от 14-годишна

Актрисата говори за секса, наркотиците и киното

Беше ме страх да стана майка

 

- Лив, Вие сте в киното от толкова много години. Променят ли се холивудските стандарти и изисквания в светлината на най-новите секс скандали и кампании като #MeToo?

- Много неща се промениха в последните две години. Дава се повече глас на жените и се търси възможност да се правят филми с повече главни женски роли, които не са просто за красавици, а са фокусирани върху силния характер на женските персонажи. От друга страна някои неща продължават да са си същите. Това все още е обсебения от суетата Холивуд. Преди години са ми казвали, че трябва да сваля килограми, за да получавам повече роли. Но аз нямам никакво намерение да се подчинявам на тези изфабрикувани Холивудски стандарти. За останалата част на света аз съм слаба и се харесвам такава каквато съм. Ала този подход е типичен за индустрията ни.Хората са твърде критични към себе си и стигат до крайности, за да влязат в малките кутийки, предназначени за тях по неписаните шоубизнес правила. Постоянно се сравняват с други хора, а това е психологически процес, който е в състояние да нанесе множество щети върху емоционалната стабилност и личната вътрешна хармония на всеки. Важно е да помним, че няма една категорична дефиниция за красота. Но когато успееш да видиш душата на някой това вече е нещо специално. Не може да се обясни с думи, но това за мен е красотата на човека.

- Още ли изпитвате същата страст по киното като в началото на кариерата си?

- Винаги съм изпитвала удоволствие от това да влизам в роли, да чета сценарии и да разгръщам своята актьорска игра. Но част от се опитва да се дистанцира максимално много от типичния звезден лайфстайл. Не желая да бъда знаменитост. Не се чувствам комфортно да ме забелязват през цялото време. Понякога си фантазирам за смяна на професията. Но си спомням и как се почувствах още на третия ден на последния си проект. Бях на снимачната площадка и си помислих: “Това е нещото, което искам да правя в живота си”. Киното още ме прави щастлива. Получих първата си роля през 1994-а година. Бях на 15 или 16 години по това време. Тогава не знаех нищо. Но с годините научих толкова много, попих и абсорирах огромно количество важна информация за техническия процес на киното.

- Кои са важните неща в живота на Лив Тайлър?

- Всички малки неща в живота могат да ме вдъхновят. Ставането от леглото. Приготвянето на храна. Обличането. Разбира се, моите деца са моето богатство. Беше ме страх да стана майка, а сега не мога да си представя живота без тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино