Лидерите на Патриотите на крака при Борисов, последни уточнения за новия кабинет

Лидерите на коалиция "Обединени патриоти" са при лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В момента те уточняват за последно състава на новия кабинет.

Възможно е днес по-късно да бъдат обявени всички министри.

Според последния списък, изпратен от централата на ГЕРБ до патриотите в 23 ч във вторник, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов ще бъдат зам.-министър председатели. Ресорите на Симеонов са коалиционна политика и икономика, а на Каракачанов – отбрана, вътрешна сигурност и обществен ред.

Другите вицепремиери са Томислав Дончев (еврофондове) и Лиляна Павлова (българското председателство на ЕС).

Трите министерства на патриотите са отбрана (Красимир Каракачанов), екология (Нено Димов) и икономика (Емил Караниколов).

От списъка на ГЕРБ все още не били изчистени министрите на здравеопазването и на регионалното развитие. Сигурно е само, че Лиляна Павлова няма да е шеф на строителното ведомство.

Владислав Горанов остава министър на финансите, Ивайло Московски – на транспорта, Николина Ангелкова – на туризма. Румен Порожанов ще оглави земеделието. Валентин Радев поема МВР. Екатерина Захариева става външен министър, а Цецка Цачева – правосъден. Социалното министерство ще бъде поето от Бисер Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика