САЩ са платили за медицинската помощ от Русия в борбата с COVID-19

30 вече са излекуваните от Covid-19 у нас, има два смъртни случая (ВИДЕО) 28 са новите положителни проби за коронавирус, общо стават 477

Парламентът ще разглежда днес предложението за удължаване на извънредното положение

141 години от обявяването на София за българска столица

Потенциална ваксина срещу COVID-19 е била тествана успешно върху мишки в САЩ

Европарламентът с извънредна пленарна сесия на 16 и 17 април

Заразените с коронавирус по света са над 1 милион

На 3 април 2020 да почерпят

Успехът е с Везните, упреци от колеги за Девите – Дневният хороскоп на Алена

Всички обичат Генерала

Почти 1 милион са заразените с коронавирус в света

Томислав Дончев: Ще има безвъзмездна помощ за най-засегнатите компании

Захариева: Нашите граждани очакват НАТО активно да се включи в борбата с коронавируса

Проф. Кантарджиев: Пикът на заразата се очаква в края на месеца, болните вече са 458

Военното командване на НАТО в Европа се включва в усилията срещу COVID-19

Лидерът на БСП-Пловдив: Общинският съвет трябва да изработи решения, за да не се провалим като Европейска столица на културата

Общинският съвет в Пловдив трябва да изработи верните решения, за да не се провали градът под тепетата като Европейска столица на културата през 2019 година, декларира лидерът на БСП-Пловдив Красимир Трифонов преди насрочената за 19 юли (сряда) по настояване на левицата извънредна сесия на местния парламент.
По думите му искането на съветниците социалисти за нарочно заседание на ОбС-Пловдив не е самоцелно, за да се сблъскат тезите на управляващи и опозиция.
„Целта е да се намерят бързите и работещи предложения за достойното домакинство на нашия град. На предстоящата извънредна сесия трябва да се посочат рисковете пред инициативата „Пловдив – европейска столица на културата 2019” и да се изработят решения за преодоляването им”, коментира лидерът на БСП в града на тепета Красимир Трифонов. Той е категоричен, че има обективни и субективни причини за закъснението в реализацията на планираните действия. Очевиден факт е негативното отношение на държавата и свенливото настояване на местната власт пред централната за изпълнение на финансовите задължения. „Една част от проектите, с които спечелихме домакинството, са пред пълен провал”, опасява се Трифонов, визирайки „Тютюневия град”, кино „Космос”, остров Адата. „Оставят се за последния момент, но това е стратегия на неудачника, защото липсата на време затваря прозореца от полезни възможности”, смята лидерът на социалистите.
Според него общинските съветници трябва да настояват за подробен времеви график на действия и дейности за целия период до 2019 г. включително. „Такъв график показва визия и ангажимент, което приляга на една европейска културна столица. Това ще направи процесите прозрачни за обществеността, а освен това на всеки етап по-лесно биха се правили корекции, ако се налага”, допълни. Красимир Трифонов, който препоръча да се потърсят и онези популярни личности, които се съгласиха да бъдат посланици на инициативата, но досега не са търсени. Той смята, че в реализацията на инициативата трябва да се разчита приоритетно на пловдивски и български творци.
Публичното представяне на проектите от артистичната програма би допринесло и за ангажираност от страна на пловдивските граждани. „Мотото на нашето домакинство е „ЗАЕДНО” и с общите усилия на всички нас, пловдивчани, можем да наваксаме пропуснатото”, убеден е председателят на ГС на БСП – Пловдив.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.