Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за трусовете с КПКОНПИ: Антикорупционната комисия незабавно да изслуша Цацаров и ДАНС (обзор)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутати от партията направиха дарение от 30 000 лева за ремонт на джамията в село Грашево, а местните хора благодариха и признаха, че за 30 години той е единственият премиер, идвал в селото им.

Хасковската група на Асен Василев стърже хасковската група на Румен Радев, каза бившият премиер

Притеснява ме изявлението на Петков за прокуратурата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за незабавно изслушване на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров и на ръководството на ДАНС в парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията.

“Антикорупционната комисия незабавно да се събере и да изслуша Цацаров и ДАНС за обвиненията, които има към него, това предлагам”, каза Борисов в отговор на въпрос на журналисти как ще коментира трусовете с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) от последните дни.

Бившият премиер бе на посещение във велинградското село Грашево, където заедно с депутати от ГЕРБ направи дарение от 30 хил. лева за ремонт на местната джамия. След като връчи документа за средствата на местните хора, Борисов отговори на въпроси на медии. “Изявлението на Петков отпреди, че иска да сложи в прокуратурата свои хора, ме притеснява. В парламента няма никаква законодателна инициатива, няма и от Министерския съвет, нека да спрем с това “Да слагаме свои хора!””, каза Борисов. А повод за коментара му беше реплика на Кирил Петков от участие в декемврийска “Панорама” по БНТ, че новата власт иска “да сложи хора в Прокуратурата, в КПКОНПИ”.

“В момента започнаха да чегъртат не само ГЕРБ, а и хора на Радев. Сега пътят на Копринката е затворен и се готви друг път, тъй като досега назначаваха само хора от Хасково. Хасковската група на Асен Василев стърже хасковската група на Румен Радев”, даде пример лидерът на ГЕРБ с кадровите рокади по ведомствата и по места от последните седмици.

Бойко Борисов коментира протеста на “Възраждане” срещу зеления сертификат и припомни, че партията на Костадин Костадинов доскоро е била на протести срещу неговото правителство заедно с президента Румен Радев. “Когато “Възраждане” бяха окупирали МРРБ всички казваха колко хубаво било на протеста, а те чупят и трошат. Който сее ветрове, жъне бури. Или когато вървяха до Радев бяха готини. Те са друга партия, имаме различни тези, направили си протест и изведнъж станаха лоши. А защо преди година бяха добри”, каза Борисов по време на посещение във велинградското село Грашево. И припомни, че протестите през 2020 година са били далеч по-агресивни с мятане на яйца, павета, развалена риба и домати, но тогава никой не е атакувал “Възраждане”, а напротив.

“Винаги сме били да има възможно най-голяма ваксинация, винаги сме подкрепяли зеления сертификат, но веднага и за всички. Не подкрепяме измислиците, които в момента вървят, че има зелен сертификат за МС, но някой друг път, ще има за парламента, но след 20 дни, а за обикновения човек от днес за утре. Именно това породи протестите”, каза Борисов по темата с двойния стандарт за налагането на мерките за обикновените хора и за властта.

Борисов отговори и на въпроси за скандала със спортно министерство и ансамбъла ни по художествена гимнастика, който се заформи след реплика на министъра на спорта Радостин Василев към Илияна Раева. “Упрекът към мен беше, че сме финансирали художествената гимнастика, но те победиха Русия - шапка до земята им свалям. Арена “Армеец” е препълнена, деца викат в екстаз, подкрепяйки шампионките. Кой кръстник на мафията в момента ги сдобри, на коя мафия”, попита Борисов. И допълни, че този “кръстник” стои високо и раздава задачи, а веднага след това отново даде пример, че президентството се превръща във втора камара на парламента като припомни ситуацията със злополучния КСНС, който карантинира държавата, но след приключването на който премиерът Кирил Петков не каза и дума, а изявление за приетото становище на Съвета направи само Румен Радев.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика