Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Бургас: ГЕРБ няма да вдига данъци

Освен нашата кампания, другата е за главния прокурор, коментира в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Когато гласуваш за малките партии, хвърляш гласа си на вятъра, предупреди бившият премиер

Димитър Николов ще си остане кмет

“Четирите години безвремие народът ще ги плати. Няма да ни се размине. Затова в момента няма кампания, а ние обикаляме като трупа да обясняваме какво можем да направим. Трябва да имаме повече депутати”, обяви пред членове и симпатизанти в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той бе категоричен: “ГЕРБ е против вдигането на данъци! ГЕРБ няма да вдига данъци!”.

Борисов припомни, че в Бургас по времето на ГЕРБ са санирани 240 блока. “Могат да се санират по 1000 блока на година, като е стабилна страната. Никой не е правил за българите такава социална политика”, каза още Борисов.

Той припомни и посещенията в района на Дейвид Камерън и Виктор Орбан. Обясни и как на среща на върха в Брюксел Камерън показвал клипове от България, а след това призовал канцлери, президенти и ръководители на държави да посетят България, за да видят какво е направил Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че в момента единствено неговата партия прави кампания. „ Освен нашата кампания, другата е за главния прокурор. Ние 30 години само за главния прокурор правим капания. Ще им хареса такъв, който да арестува бившия премиер”, коментира Борисов. “Целта не е да имаме премиер и министри, цялата кампания е кой да е главен прокурор и шеф на КОНПИ, защото искат да се разправят с политическите си опоненти”, допълни той.

Борисов отново коментира идеята на ППДБ за равноотдалечен премиер. Каза, че ако тя е към ГЕРБ, би било редно през тези дни да се разбере кой ще е той и да ходи по срещите на ГЕРБ и на ППДБ, да казва какво може да поеме от ангажиментите.

Лидерът на ГЕРБ не спести и критика за намерението на ППДБ равноотдалеченият министър-председател да направи свой екип. “И този премиер ще си доведе свой екип? Това означава 20 министри и около 50 зам.-министри. Това означава този човек да се е затворил някъде и да събира екип.” Борисов се присмя на опитите на ППДБ да прикриват бъдещо коалиционно управление. Каза, че ако след 27 октомври правят сглобка, те щели да се опитат да се “водят несглобени”.

“Когато гласуваш за малките партии, хвърляш гласа си на вятъра”, предупреди Борисов.

“100 милиона струват тези избори, общо досега над 1 милиард сме дали за избори. Тогава с Христо Иванов трябваше да им предложа да направим един и премиер, и главен прокурор, и шеф на КПКОНПИ - едноличен господар на държавата и да не се занимаваме повече”, иронизира честите избори лидерът на ГЕРБ.

“Митко Николов ще си остане кмет, няма да става депутат. Искаме, като обикаля и обяснява, да каже, какво сме направили и какво ще направим”, успокои бургазлии Борисов.

“Не мобилизация, нужна ни е свръхмобилизация, защото няма накъде повече да отстъпваме. Ние сме единствената политическа партия, която може да осигури финансиране за проектите и лобиране в ЕС за получаване на парите от Европа”, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Бившият вицепремиер и координатор на управленската програма на ГЕРБ Томислав Дончев определи Бойко Борисов като “шампион, който блести пред останалите, ако политиката е само резултати”.

Той поиска максимален резултат от вота. И изрази надежда, че българите ще предпочетат нещо сигурно и ще заложат на разума. “Най-сложният въпрос, които е по силите ни - политическата формула за създаване на правителство. Демокрацията е в задънена улица. Смисълът е: избори - резултат - реализирани политики в полза на хората. Това, което правим, прилича на компания, която си избира борд сутрин, обед, вечер и не може да избере. Но никой не работи. А трябва да се върши работа”, каза той по адрес на безкрайните избори.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2024. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика