Лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска отзоваването на Надежда Нейнски от Турция

Снимка: Архив

Отзоваването на българския посланик в Турция Надежда Нейнски е поискал лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов при срещата си днес със служебния външен министър Ради Найденов, предаде БНТ.

Причината, по думите на Симеонов, е, че посланик Нейнски е апелирала към изселническите организации на българските турци да подават заявления за откриване на избирателни секции в Турция. При срещата от НФСБ са поставили още въпроса за броя на секциите в южната ни съседка.

„Срещата беше продължение на нашето упорство на ръководството на НФСБ за ограничаване на гласовете от Турция – направо ви го казвам. Поставихме въпроса за броя на секциите в Турция, тъй като имаме опасенията, че те пак ще бъдат максималния брой 35, въпреки че във закона успяхме да наложим до 35. На всички ни е ясно, че там се извършват мащабни манипулации, хората не разбират български език, не разбират за какво гласуват, те гласуват под команда. Поставихме въпроса за задължителното попълване на декларациите вътре пред комисията, нещо, което не беше спазвано на предните избори, а сме го заложили в закона“, коментира Валери Симеонов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Пак се хванахте за рязания на турчина, вместо да е*бете жените си, да правите деца , да ставате рано и да ходите урните, вместо да поработите и оправите икономиката на държавата за да не бягат хората навън винаги и при всички избори се хващате за турския рязан. Ами в Америка, Германия, Франция, Белгия, Холандия, Англия, Авустралия ма стотици хиляди етнически бугари, те защо не гласуват? Каквото и да кажете, ние турците обичаме по-вече тези земи защото те са напоени с наша кръв, пот, сълзи… Надежда Нейнска казва, всеки който иста да упражни правото си на глас да попълни декларацие…Всичко което казва тази дама го казва всеки бугарски дипломат по целия свят…Кльомби такива. Шматки…

  2. Валери , за да се пениш и гневиш, да се стараеш да увеличиш броя на гласовете си с виковете :“ Бягайте турците идат“, сутринта на изборите вдигни българина от леглото , закарай го урната и после го върни пак на изходното място или му попречи да ходи за риба или габи. Също така се постарай запоят на бугарите с алкохол да започне след закриването на изборния ден …В Булгаристан живеят 7.00.000 народ, в Турция гласуват около 60.000 народ. Кое е по-голямо? Симеонов, този път няма да се молим за милост…Помни ми думата…

  3. До “ мъ4еника „- Откъде накъде хора НЕ знаещи български ще ми определят кой ще управлява България ? Още повече те са далеч и не смятат да се връщат ! Може да не съм съвсем съгласен с г-н Симеонов, но да се гласува като овце – с посочване за кого – това сме го виждали вече !

  4. Кого защитава Надежда Михайллова Тя краде България и я предаваше като външен министър затвори 3 и4 блокове на АЕЦ Тя трябва да бъде бичувана и обесена за езика

  5. Този пак го изби на национализъм и неосъществими искания. Напоследък емоционалните му изблици стават все по-често. Вече направи летците каруцари на облаците, сега пък се вторачи в Н.Нейнска. Скоро по мегаломания ще настигне Б.Борисов.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.