Лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска отзоваването на Надежда Нейнски от Турция

Отзоваването на българския посланик в Турция Надежда Нейнски е поискал лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов при срещата си днес със служебния външен министър Ради Найденов, предаде БНТ.

Причината, по думите на Симеонов, е, че посланик Нейнски е апелирала към изселническите организации на българските турци да подават заявления за откриване на избирателни секции в Турция. При срещата от НФСБ са поставили още въпроса за броя на секциите в южната ни съседка.

"Срещата беше продължение на нашето упорство на ръководството на НФСБ за ограничаване на гласовете от Турция - направо ви го казвам. Поставихме въпроса за броя на секциите в Турция, тъй като имаме опасенията, че те пак ще бъдат максималния брой 35, въпреки че във закона успяхме да наложим до 35. На всички ни е ясно, че там се извършват мащабни манипулации, хората не разбират български език, не разбират за какво гласуват, те гласуват под команда. Поставихме въпроса за задължителното попълване на декларациите вътре пред комисията, нещо, което не беше спазвано на предните избори, а сме го заложили в закона", коментира Валери Симеонов.

Коментари

Задължително поле