Лидер на СДС-Пловдив с регистрации в Бюрото по труда и в две предизборни листи

Лидерът на СДС-Пловдив Никола Хаджийски е единственият депутат от 43-ото Народно събрание, който след разпускането му на 26 януари се е регистрирал в Бюрото по труда като безработен. По този начин роденият на 14 януари 1960 г. седесар ще получава напълно законно в продължение на една година по 1600 лв. месечно обезщетение, ако не си намери друга работа или не влезе в 44-ото Народно събрание, към който икономистът по образование също има аспирации. Никола Хаджийски е водач на листата на Реформаторския блок в 20 МИР Силистра, а в 16 МИР Пловдив-град е под №4. В града под тепетата водач на РБ е доскорошният министър на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев, който на миналите избори влезе в парламента от 17 МИР Пловдив-област.

Тогава водач на пловдивската градска листа бе доц. д-р Димитър Шишков, който скочи срещу "парашутиста" Ненчев и номинирането му за №1 под тепетата и обяви, че по тази причина няма да участва в битката за втори депутатски мандат. Д-р Шишков вече се върна на старото си работно място като началник на урологичното отделение в УМБАЛ "Пловдив" (бившата Окръжна болница). За разлика от него случайно попадналата в 43-ото НС с преференции и благодарение на "фаталното число 13" в листата на ББЦ (България без цензура) Ана Баракова отказа да се върне като учителка по биология в 6-и и 7-ми клас в Средното училище "Найден Геров" в квартал "Столипиново", където й пазеха мястото, и подаде молба за напускане. В момента "блондито" Баракова вече е със статут на "волна пеперуда" и на път да напусне и родния Пловдив и заживее с новата си "голяма любов".

Още трима от депутатите от 16-и и 17-и МИР в 43-ото Народно събрание няма да се борят за нов мандат - това са проф. Борислав Борисов (АБВ), Димитър Дъбов (БСП) и Мартин Иванов-Данона, който единствен остана докрай верен на ББЦ и лидера му Николай Бареков, а сега е на път да се върне и поеме фамилния бизнес. Всички други се натискат пак за парламента, като има и такива, които през зимния "трансферен прозорец" успяха да сменят "отбора". Видният борец с агентите на Държавна сигурност Методи Андреев се е прицелил в исторически "хеттрик" и след като в 38-о Народно събрание бе депутат от СДС, в 43-ото - от ГЕРБ, сега иска да влезе в 44-ото като човек на "Нова Република", като е оглавил листите в Ловеч и Разград.

Бившият областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов, който влезе в 43-ото НС с гласовете на привържениците на ДПС, сега е под №1 в 3 МИР Варна и под №2 в 16 МИР Пловдив-град в листите на ДОСТ на Лютви Местан. Бившият министър на околната среда и водите Джевдет Чакъров остана верен на ДПС и е на път да спечели шести пореден депутатски мандат като водач на листата в 17 МИР Пловдив-област. Всички досегашни депутати от ГЕРБ отново са включени в двете партийни листи, макар че част от тях са поставени на практически неизбираеми позиции - Стефан Дедев и Петър Петров са под №13 и 14 в 16 МИР Пловдив-град, а Катя Попова и Силвия Хубенова - под №6 и 8 в 17 МИР Пловдив-област. Менда Стоянова, Атанас Ташков и Димитър Лазаров са под №2, 4 и 5 в градската листа, водена от експремиера Бойко Борисов, а Христо Грудев е втори в областната след генерал Константин Попов. Георги Търновалийски е водач на областната листа на БСП-Пловдив, в която втори е Манол Генов. Екскметът на Пловдив Славчо Атанасов оглави листата на Обединените патриоти в 16 МИР, а под №1 и 2 в 17 МИР са Борис Ячев (ВМРО) и Магдалена Ташева (Атака).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика