Лили Иванова приела да пее за откриването на "Арена Шумен"

Усилено върви строителството на спортна зала "Арена Шумен", догодина за празника на града /11 май б.а/ шуменци ще я имат на разположение. Това каза градоначалникът Любомир Христов и издаде, че дори е говорил събитето да бъде ознаменувано с концерт на примата Лили Иванова. Най-вероятно това е станало тази есен, когато тя изнесе концерт в Шумен, а кметът я поздрави специално. Имал е разговор и с внуците на композитора Панчо Владигеров - близнаците Александър и Константин Владигерови, които също са приели.

Междувременно спортисти от региона също планират състезания в новата спортна зала догодина. Сред първите заявили желание да използват залата бяха мажоретки-пенсионерки от клуб "Мадарски конник", защото през юни 2018 г. Шумен ще е домакин на национален преглед на спортните клубове на пенсионерите.

След завършване на строителството и пълното окомплектоване на залата, въвеждането й в експлоатация може да отнеме месец, каза градоначалникът. До откриването трябва да е готово и пълното благоустройство около спортното съоръжение, което ще бъде за над 3 млн.лв. Пусната е обществена поръчка за две кръгови кръстовища, разширяване на едната лента за движение пред залата, нови тротоари, две автоспирки, канализация на съседна улица "Перуника".

Както "Труд" писа, строителството на спортната зала за 8,5 млн. лв., отпуснати от правителството, стартира през февруари т.г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони