Румен Петков: Светлин Русев ще остане с написаното, изреченото, нарисуваното в душите и в сърцата ни, в България и в света

Пленкович: Това посещение е крачка напред за сътрудничеството ни, благодаря на Борисов

Здравната каса вече покрива два нови медикамента за лечение на множествена склероза

Вандал повреди с метален стълб картината на Репин “Иван Грозни убива сина си”

Премиерът Борисов: Със загубата на Светлин Русев България загуби един от мъдреците си

Академик Светлин Русев пред „Труд“: Живеем в пиеса на абсурда, за която сами избираме актьорите

Почина Светлин Русев

Десетки мигранти загинаха при бягство от нелегален затвор в Либия

Премиерът Бойко Борисов: Това са нашите Балкани и нашата Европа, трябва ни единство за мир

Актьорът Хю Грант се ожени за шведка

Борисов: Темата за Западните Балкани не трябва да слиза от европейския дневен ред, ако искаме мир и стабилност

Вижте паметника на Иван Вазов в Загреб (СНИМКИ)

САЩ предупредиха Сирия, че при нарушения на спирането на огъня ще има “твърди” мерки

Нобелова награда за литература може да няма и през 2019 година

Хиляди албанци излизат на антиправителствен протест в Тирана

Лиляна Павлова: Ако президентът смята, че европейската директива за концесиите въвежда корупция, да повдигне темата в Европа

Снимка: БТВ

“Ако президентът смята, че европейската директива по начина, по който Европейският съвет и всичките 28 страни членки са я приели, въвежда корупционни практики, бих му предложила той да повдигне тази тема в Европа.”

Това каза пред БТВ бившият министър на регионалното развитие и благоустройството в две правителства на Бойко Борисов Лиляна Павлова във връзка с ветото на президента Румен Радев върху закона за концесиите, които беше приет в последните дни на Народното събрание.

Павлова обясни, че законът, който са предложили, транспонира европейската директива за обществени поръчки и концесии на над 80%. По думите й текстът е преведен едно към едно на български.

Директивата за това как трябва да се възлагат концесии, публично-частно партньорство, е нещо, което липсва в нашето законодателство, обясни Лиляна Павлова.

Тя каза, че уважава правото на президента на вето и, ако той счита, че има параграфи или членове от закона, които не са безспорни, би разбрала ветото му върху тях и от експертна гледна точка.

„Но целия закон при условията на липсващ парламент, това означава да го хвърлим в кошчето на боклук. България вече е в наказателна процедура именно заради липсата на синхронизиране на този закон в нашето законодателство, което ще доведе и до финансови санкции за страната”, добави бившият министър.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Боса по асфалта…………….Лиляна Павлова: Ако президентът смята, че европейската директива за концесиите въвежда корупция, да повдигне темата в Европа……………….Не лай! …………….Палавница………….

  2. Крадливите герберски свине искат да си уредят за вечни времена концесии, защото няма да са вечно на власт, за това защитават закона си.

  3. А иначе самата директива не въвежда корупция, но крадливите герберски свине обръщат всичко на корупция и се обогатяват.

  4. Дебелана Павлова мисли перспективно – от нейна гледна точка – герберастите да продължават да получават комисионите от продажната си политика .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.