Лиляна Павлова: Асфалтът не се яде, но безопасността на тунелите съхранява животи

"Първо искам да изразя съболезнованията си на близките на загиналата в тунел „Ечемишка“. Инцидентът отново отвори темата за състоянието на тунелите." Това каза на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Борисов 2“ Лиляна Павлова.

„Това е една важна и актуална тема. Да, оправдан е гневът на хората, защото темата е важна. Винаги сме казвали, че изграждането и ремонтът на инфраструктурата са наш изключително важен приоритет, зад който инвестирахме стотици милиони. Винаги сме казвали, че това трябва да е важно. Да, асфалтът не се яде, но безопасността на мостовете и тунелите са тези, които съхраняват или довеждат до загуба на живот“, обясни Павлова.

По думите й в първия кабинет „Борисов“ са били инвестирали много за виадуктите, наред със строителството на тези нови над 350 км магистрали.

„Във втория мандат започнахме, помните големите дупки на „Ечемишка“. Може би сме предотвратили загуба на човешки животи още тогава. 2015 г. ремонтирахме АМ „Тракия“ за над 100 млн. лв. инвестиции, направихме виадукта при Елешница“, коментира още Лиляна Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България