Лиляна Павлова: България отчита над 600% ръст на приходите и инвестициите в сектора на цифровите технологии

Във връзка с цифровите технологии искам да споделя с всички някои основни факти и данни, свързани с България, Западните Балкани и региона, които считаме, че са важни. Защото ние виждаме в индустрията на цифровите технологии важна ниша, към която да положим своите усилия, за да привлечем младите хора и онзи, които отидоха да учат в чужбина, да се върнат тук, защото този сектор ще даде възможност на икономиката да заработи. Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по време на форума на комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС, който се проведе в НДК.

По думите ѝ България отчита над 600% ръст на приходите и инвестициите в сектора на цифровите технологии през последните години.

„У нас 20% от професионалистите в този сектор са жени и това е нещо, с което се гордеем. Гордеем се и със стабилно икономически растеж от почти 4%, нулев бюджетен дефицит и нивото на националните ни дългове, което е под 26% и с което сме трети в Европа. България е трета в Европа и по своите исторически артефакти, втора в света по богатство на минерални извори и на първо място по производство на лавандула и лавандулови продукти. В исторически план със своята 1300-годишна история България никога не смени своето име, гордеем се с кирилицата и със своя език, заради което Българското председателство ще се води изцяло на български език“, каза още министър Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България