Лиляна Павлова: Българското председателство беше пример за добри практики

Българското председателство на Съвета на ЕС доказа, че може да бъде пример за добри практики и да представя натрупания опит, който да бъде споделен пред съмишленици и партньори. Това каза днес министър Лиляна Павлова по време на международна среща, посветена на българското председателство, която се проведе във Виена.

Събитието се организира от Асоциацията за външна политика и Обединените нации в Република Австрия, ръководена от бившия австрийски федерален канцлер Волфганг Шюсел и е в продължение на доброто сътрудничество между българското и австрийското председателство, съобщи министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Пред представители на министерство на външните работи на Австрия, международни организации със седалище във Виена, дипломатически мисии, както и бивши депутати от парламента, студенти, млади хора и членове на асоциацията министър Лиляна Павлова представи основните постижения и сподели опита на нашата страна, постигнати по време на председателството.

За първи път на събитие на асоциацията тази година е взето решение да бъде поканен гост лектор от България и тази възможност е отправена именно към министър Павлова.

"Представянето на постиженията и научените уроци от българското председателство на този международен форум допринесе за затвърждаване на положителния имидж на страната ни, както и затвърждава политическата ангажираност и последователност в работата на правителство по отношение на европейските политики", коментира министърът.

Коментари

Задължително поле