На 21 март 2018 да почерпят

Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Лиляна Павлова: Варна да бъде град на знанието

Образованието е стратегически национален и регионален приоритет в управленската програма на ПП ГЕРБ. Това заяви по време на кръгла маса „Образованието – национален приоритет“Лиляна Павлова, водач на листата на ГЕРБ във Варна. Форумът бе открит от кмета Иван Портних.

През призмата на националния приоритет нашата амбиция е Варна да стане град на знанието, град, който е утвърден университетски и академичен център, акцентира Лиляна Павлова. В подкрепа на тезата си тя изтъкна, че регионът има
изключителен потенциал от 6 университета, 40 000 студенти и 50 000 ученици в областта. „Трябва да задържим младите, знаещи и можещи хора в региона“, категорична беше Павлова.

Тя отправи благодарност и към Красен Кралев, като заяви, че образованието на децата и преодоляването на агресията в училище минава през спорта.Водачът на листата посочи приоритетите в програмата-заплатата на учителите , образователната инфраструктура. За Варна това са строителството на нова сграда на библиотеката, нова сграда на Математическа гимназия, инвестиции в ремонта на 8 училища и детски градини.

„Извеждането на образованието като национален приоритет е дълбоко осъзнат ангажимент – задължение за интегрирана политика на цялата държава, каза Йорданка Фъндъкова, кмет на София и ръководител на екипа, разписал акцентите на управленската програма на партията за образованието. Тя посочи, че най-важната задача на държавата е всяко дете да бъде в училище и това ще се постигне с координация между всички институции.

Родители, които не пращат децата си от училище, няма да получават социални помощи и това е мярка срещу тях, а не срещу децата, посочи столичният кмет.„Когато обявих мярката за двойно повишаване на учителските заплати в рамките на 4-годишен мандат, срещнах много погледи, изпълнени с недоверие. Но това е мое дълбоко убеждение. Учителят, на когото поверяваме децата си, трябва да има мотивация, квалификация, да има оценка на учителския труд”, каза още Фъндъкова.

Тя посочи и другия важен акцент за държавните стандарти в образованието, предизвикали напоследък толкова сериозни дискусии, които трябва да се променят, но в широк диалог със социалните партньори. А делигираните бюджети не трябва да са финансиране със средства според броя на децата в училище, а според качеството на образованието и подготовката, които получават в него. Има и специална програма за привличане на младите хора в училище, за да се посветят на учителската професия, каза още Фъндъкова.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.