Лиляна Павлова: Внасяме в МС окончателния вариант на събитията за европредседателството, които вече са над 270

Снимка: Денислав Стойчев

В сряда внасям в Министерски съвет окончателния вариант на събитията за европредседателството, които вече са над 270. Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова по време на представянето на ремонтираните зали на НДК за председателството.

 

„Благодаря лично на министър Банов и на цялото ръководство на НДК за денонощните усилия, за да могат да завършат всички дейности и да ни дадат възможност от първата седмица на януари да започнем с всички събития в нашата сграда“, каза министър Павлова. Тя посочи, че ще има дни, в които ще се провеждат по 7-8 паралелни събития. „32 са събитията, които ще се провеждат на най-високо ниво в зала 3.

Всички останали събития ще се провеждат в зала 6, 7, 8 и 9. „Зала 9 ще я използваме за по-творчески и неформални събития“, коментира Павлова. Тя обясни, че в тази зала, на 6 януари 2018 г., ще бъде направена репетиция с деца-таланти. „Ще направим нещо като детско откриване“, допълни Павлова. Тя обърна внимание, че първата среща на най-високо ниво ще бъде на 11 и 12 януари 2018 г. По темата за вот на недоверие министър Павлова коментира: „Ние сме демократична държава, в която всеки има право на протест. Опозицията има право на вот на недоверие, как преценява дните, в които ще го направи е въпрос на тяхно решение.

https://www.facebook.com/eu2018bg/posts/773800066151670

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България