Лиляна Павлова: В рамките на днешния ден бяха отворени всички главни пътни артерии за лекото и тежкотоварно движение

В рамките на днешния ден бяха отворени всички главни пътни артерии и за лекото, и тежкотоварното движение. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова по време на брифинг в АПИ.

„Приключи следобедното заседание на оперативния щаб“, съобщи тя. По думите й целият тежкотоварен трафик, който е бил задържан на територията на цялата страна, е изтеглен. „Нямаме задържани, спрени или изчакващи тежкотоварни превозни средства“, заяви министърът в оставка. „Няма сериозни огранечиния в пътната мрежа. Поради образувалия се нов фронт имаме временни ограничения в някои от пътищата в Югоизточна България“, каза тя и изброи, че такова има в Хасково, Бургас и Ямбол, но става дума само за почистване.

Тя изрази надежда следващите дни да има по-спокойно придвижване по републиканските пътища в страната. „Нямаме бедстващи, хора в критично състояние, такива, на които трябва да бъде оказвана помощ и тежки ПТП-та. Тя отчете ,че са в пълна готовност и мобилизация предвид предстоящия уикенд, в който се очакват валежи и вятър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България