Посланик Анатолий Макаров: Надявам се „Турски поток“ да мине през България

6 години затвор за водача, който блъсна и уби балетистa Мартин Чиканов

“Анфийлд“ по план „Ататюрк“

Кметът на Шумен срещу нова цена на водата Призовава КЕВР да преосмисли увеличението

Вътрешният министър: Не е необходима промяна на мерките за сигурност в България

Четирима пешеходци ранени за ден във Варна

Вижте протеста на строителния бранш през обектива на „Труд“ (СНИМКИ)

Иззеха 150 000 къса цигари без бандерол във Видин

Автобус изгоря във Велинград Няма пострадали при инцидента

Финансовата директорка на Huawei бе освободена под гаранция в Канада

Домът за медико-социални грижи във Варна получи дарение от „Българската Коледа“ Робот за прохождане ще помага на болни деца

Петима загинали при стрелба в катедрала в Бразилия Секунди преди полицията да го залови, стрелецът се е самоубил пред олтара

Шефът на СДВР Ивайло Иванов е предложен за главен секретар на МВР

Парламентът прие на първо четене да отпадне номерацията на партиите в бюлетината

Истанбулската конвенция и Световното по футбол са най-търсени в Google у нас

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Лиляна Павлова представи България на конференцията на високо ниво на ОИСР.

„България е готова за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Очакваме своята пътна карта за подготовката и отварянето на преговорите за членство в организацията.” Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова при откриването на конференцията на високо ниво на ОИСР, известна като клуб на развитите страни.

Министър Павлова представи страната ни на форума, посветен на Югоизточна Европа и на новите програми за реформи и за развитие на конкурентоспособността в региона. На конференцията беше представен и втори доклад на организацията, чиято цел е да помогне на политиците от Югоизточна Европа да сравнят постиженията си с тези на своите партньори и добрите практики на страните от ОИСР.

Министър Павлова припомни, че страната кандидатства за членство в ОИСР от 2007 г. и през годините е доказала своето придържане към основните принципи на отворената пазарна икономика, демократичния плурализъм, воля за реформи и зачитането на правата на човека. По време на очакваното посещение в София на генералния секретар на ОИСР Анхел Гурия за участие в неформалната среща по икономически и финансови въпроси ECOFIN на 27-28 април, той ще бъде информиран за действията на България за присъединяването към организацията.

„Ние сме държава с ускорен икономически растеж от 4%, безработица под 6%, нисък външен дълг под 26%, значителен финансов резерв и почти нулев бюджетен дефицит”, подчерта Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

 1. За какви развити страни бълнува нашата изтрещяла министърка,
  след като нейната държава на този етап произвежда само кибрит
  и капачки за буркани, а големите приходи в хазната се чакат да
  дойдат единствено от данъци, акцизи и европомощи !
  С това ли ще „забаламоса“ г-жа Павлова хитрите и мазни капиталисти
  дошли у нас с единствената цел . . .да ни гледат сеира !

  1. Ne, ne e vyarno, u nas ima proizvodstvo na takiva mazni i lizemerni debeli svine kato ministarkata, kolkoto iskash , taakova neshto siguno ima samo v USA, no s razlikata , che u nas sa proizvedeni s dolnoprobni evro atlanticheski hrani, marzel roden ot socialnite pomoshti i novoiya poryadak na lizemernite evro-atlatnicheski taka narecheni demokrtatichni cennosti…..

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.